Alp­pi­maa­jouk­ku­een Kia – Mo­ve­ment that ins­pi­res -blo­gi 2021

Moro!

Marraskuun alussa saavuimme miesten maajoukkueen kanssa tänne Keski-Eurooppaan. Reissu alkoi Itävallan Hippachista, jossa reenattiin muutama päivä, ja sieltä siirryimme Sveitsin Diavolezzaan avaamaan kisakausi.

Kisakausi alkoi vahvasti Diavolezzassa 3. sijalla ja voitolla pujotteluista. Voittaminen tuntuu aina hyvältä, eli hyvillä mielin pääsin aloittamaan kisakauden. Diavolezzasta siirryimme Zinaaliin suurpujottelemaan jossa kauden ekoista suurpujottelukisoista irtosi myös muutaman pisteen parannukset.

Tätä blogia kirjoittaessa olen Italiassa Pfeldersissä, jossa kisat menivät penkin alle vatsataudin vuoksi. Nyt muutama päivä lepoa, ukko kuntoon ja kohti Sveitsin Adelbodenia pujottelemaan.

Tavoitteena tälle kaudelle on laskea mitalli Kanadassa kilpailtavissa Nuorten MM-kisoista, laskea pujottelussa Eurooppa Cupin pisteille ja myös uusia Suomenmestaruus. Lasku on hyvällä mallilla ja välineet toimivat hyvin.

Teknisesti keskityn tällä hetkellä käännöksen aloitukseen ja tavoitteeni on saada käännös lähtemään liikkelle, kun suksi on vielä kehon alla. Tällä hetkellä minulla on tapana heittää itseni vartalolla käännökseen sisään, jolloin sukset jäävät kauas kropasta paineettomana käännöksen alussa. Käännöksen alku menee siis ”ohi”, jonka seurauksena kovimmat paineet jäävät kepin alle, joka hidastaa.

Kisaamme ja treenaamme nyt Jouluun saakka täällä Keski-Euroopassa, jonka jälkeen pääse viettämään Joulua perheen kesken kotiin. Keski-Eurooppaan tulemme takaisin todennäköisesti heti vuodenvaihteen jälkeen.

Hyvää Joulun odotusta!
Jeppe