Alp­pi­maa­jouk­ku­een Kia – Mo­ve­ment that ins­pi­res -blo­gi 2021

Moi kaikki,

Terveisiä miesten maajoukkueen pitkältä jäätikköleiriltä. Leiri tosiaan alkoi Italian Val Senalesista, jossa pääpaino oli selvästi suurpujottelun laskemisessa. Olosuhteet olivat hyvinkin vaihtelevat, jonain päivinä uutta lunta tuli reippaasti ja taas toisinaan kova tuuli puhalsi lumesta hyvinkin kuivan ja aggressiivisen.

Myös mäkien profiileissa oli vaihtelua. Suurimman osan päivistä vietimme jäätikön yläosassa sijaitsevilla rinteillä, jossa treenasi muutama muukin porukka. Muutamalla muulla siis tarkoitan, että mäki oli täynnä täynnä ratoja sekä muita joukkueita ja urheilijoita. Useammalla laskulla sai siis olla hereillä, että milloin viereiseltä radalta lentää suksi tai nuori Italialainen syliin.

Päivien yleisilme laskemisen suhteen oli kuitenkin positiivinen. Ensimmäisten päivien ”käynnistymisvaikeuksien” jälkeen laskeminen lähti kuitenkin taas rullaamaan hyvin eteenpäin. Treeneistä saatiin hyviä asioita irti ja leirin kohokohta varmastikin oli treeni maailmancup joukkueille tarkoitetussa mäessä. Sinne mahdollisuus meillä oli siis päästä vain kerran, sillä moni joukkue haluaa päästä laskemaan mäessä ennen maailmancupin avausta Söldenissä. Mäki oli siis selvästi jyrkempi ja jäässä, mikä toi tarvittavaa vaihtelua treeneihin.

Toinen puolisko leiristämme taittuu siis Itävallassa Pitztalin jäätiköllä. Toistaiseksi olosuhteet ovat olleet myös vaihtelevat, mutta joka päivä hyvät treenaamiselle. Ohjelmassa on ollut kolme päivää pujottelua ja loppuleirin pääpaino taas kallistuu enemmän suurpujottelun sekä super-g:n puolelle. Pujottelua olemme laskeneet jäätikkökaudella selvästi suurpujottelua vähemmän, joten siksi tämä puikkablokki tuli oikeinkin tarpeeseen. Kuitenkin kolmen päivän aikana pujottelun kehitys oli hyvää ja lasku lähti taas rullaamaan hyvin eteenpäin.

Suunnitelmanamme on siis vielä viikonpäivät harjoitella Pitztalissa, ennen kuin menemme käymään viimeisen pätkän kotona ennen kisakauden alkua. Kisakausi siis lähenee ja näillä näkymin kisakauden avaus hyvin todennäköisesti ajoittuu marraskuun puolivälin tienoille.

Oma tuntemus kauden lähetessä on hyvä. Treeneissä laskeminen on maistunut ja kehitystä on tapahtunut jokaisella leirillä. Kauden päätavoitteet tuloksellisesti omalta osaltani varmastikin ovat Eurooppa-cupin puolella. Siellä 30-parhaan joukkoon nouseminen starttilistalla lukeutuu tärkeimpiin tavoitteisiin. Vielä kuitenkin pääfokus on laskun kokonaisvaltaisessa kehittämisessä ennen kauden alkua, jotta heti kisakauden alusta alkaen olisi mahdollista toteuttaa omaa parasta laskemista kisoissa.

Hyvää syksyä ja talven alkua,

Turo