Alp­pi­maa­jouk­ku­een Kia – Mo­ve­ment that ins­pi­res -blo­gi 2022

Viikko 9: Santeri Kiiveri

Hei taas!

Vuosi sitten kirjoitin tänne viimeksi. Aikaa on kulunut ja nyt olen juuri lähdössä Pekingiin paralympialaisiin. Kausi on ollut täynnä haasteita, mutta olen saanut ”pakan” sopivasti kasaan ennen Pekingiä.

Alkukausi oli haasteellinen välineiden kanssa, mutta onnistuin silti olemaan ennen joulua maailman cupissa pujottelussa parhaimmillaan neljäs. Kauden toinen päätavoite oli Norjassa pidetyt MM-kisat. Alku näytti lupaavalta, mutta krooninen terveysongelma iski päälle juuri kisojen aikana, ja kisat menikin sairastaessa. Pujottelun seitsemäs sija ja sekunti podiumille jäi parhaaksi tulokseksi kisoista. 

Maailman cupin tilastoja kun katsoo, oli tämä kausi toiseksi paras urallani. Olin kokonaiscupin viides ja pujottelucupin kolmas. Åresta tuli myös maailman cupin suurpujottelussa kolmas sija, mikä lämmitti mieltä sairastelujen jälkeen. 

Viimeiset viikot olen valmistautunut Pekingiin. Ensin olimme treenaamassa Pyhällä viikon ja sitten kotona treenaamassa fysiikkaa. Pekingiin matkustaminen on suunniteltu minulle unirytmin siirtoa myöten, joten kaikki on hiottu viimeisen päälle. Onneksi alkuun oli Olympialaiset, joten meille Kiinaan matkustaminen ja rutiinit ovat huomattavasti helpompi sisäistää, sillä olemme saaneet olympiajoukkueelta hyvää infoa. 

Pekingissä tavoite on pysyä terveenä ja näin suorittaa omaa parasta. 

Santeri