Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -blogi

Moi!

Kausi 20-21 on hyvässä vauhdissa. Käsillä on Cortina d’ Ampezzon alppihiihdon MM-kilpailut, joissa kilpailen tiistaina 16.2 parisuurpujottelussa ja perjantaina 19.2 suurpujottelussa. Ennen kuin päästään niihin, mennään ensin pikakelauksella ajassa taaksepäin.

Kausi alkoi laskemisen osalta tuttuun tapaan elokuussa. Siinäpä se tuttu ja turvallinen olikin, tälle kaudelle osaltani vaihtui nimittäin ihan kaikki.

Ensinnäkin, liityin Ruotsin maajoukkueen mukaan harjoittelemaan yhdeksän maajoukkuevuoden jälkeen Suomen riveissä. Monet kilpatoverit kysyi tässä kohtaa että edustanko vielä Suomea? Kyllä, siinä ei muuttunut mikään. Treeni ja reissuseura vain vaihtui. Suurin syy tähän oli molempien maiden halu yhdistää voimat, koska myöskään ruotsilla ei ole kovin suuri joukkue tällä hetkellä suurpujottelun maailmancupissa.

Toisekseen vaihtui kieli. Jep, ruotsi taittuu hyvin ja se on tällä hetkellä se pääkieli jolla arjessa operoidaan.

Kolmanneksi vaihtui suksimerkki. Viisi vuotta palvelleet Nordican sukset vaihtui Headiin ja väri mustasta valkoiseen. Jes.

Syksyllä harjoitukset pyöri jäätiköllä normaaliin tapaan, vaikka tämä korona on tullut sotkemaan ihan kaikkea. Meidän toimintaan se ei kuitenkaan ole juurikaan vaikuttanut. Osittain jopa helpottanut aina kun kohteeseen ollaan päästy, nimittäin turisteja ei ole tällä kaudella juurikaan näkynyt. Matkustamisessa toki on välillä ollut hankaluuksia kun lentoja ei mene ihan niin tiuhaan kuin normaalisti. Tällä hetkellä hyvin monella maalla on tarkat rajoitteet koronatestien suhteen, eli testejä ollaan tehty ja tehdään edelleen melkoisen tiuhaan. Tämän hetken luku taitaa olla 22.

Laskeminen ja kilpaileminen on myös pyörinyt normaaliin tapaan, vaikka alkukaudesta oli huhuja jopa koko kauden peruuntumisesta muiden kuin maailmancup-kisojen osalta. Hyvä niin. Omalta osalta kilpailut on pääsääntöisesti jättänyt positiivisen muistijäljen ja vauhti on ollut hyvää. Toistaiseksi kuitenkin harmittavan monessa kisassa olen kehitellyt jotakin ylimääräistä ohjelmaa, joka on sitten vaikuttanut turhan paljon lopputulokseen. Tähän mennessä ehdottomasti paras kisa osaltani nähtiin joulukuun alkupuolella Italian Santa-Caterinassa, kun pääsin toiselle kierrokselle ja olin lopputuloksissa 27.

Tätä tekstiä kirjoittaessani, MM-kisojen suurpujotteluun on reilu viikko aikaa. Pre-camp täällä Italian Sterzingissä on hyvässä vauhdissa. Kuntoa hiotaan, jotta kisoissa nähdään kauden parasta kyytiä!

Muistakaa nauttia lumisesta talvesta, kaivakaa sukset esiin ja eikun mäkeen!!

Samu