Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -blogi

Moi taas!

Kisakausi on omalta osalta nyt päättynyt ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Viime kirjoituksessani mainitsin, että olin parasta aikaa Saalbachin Maailman Cup -kisoissa, ja että matkani jatkuisi niiden kisojen jälkeen hetkeksi Suomeen. En päässytkään Suomesta lähtemään kohti Itävaltaa ja Leogangin MC-kisoja, sillä sairastuin valitettavasti koronaan heti Saalbachin Maailman-Cupin kisojen jälkeen.

Selvisin onneksi taudista lievin oirein, ja pääsin takaisin urheilun pariin suhteellisen nopeasti. Sairastumisen ajankohta oli valitettava, sillä jouduin kuitenkin jättämään kauden loput MC-kisat väliin.

Tervehdyttyäni matkasin Itävallan Reiteralmiin, jossa treenasin noin viikon verran. Pääsin myös samalla reissulla tekemään tärkeää välinetestausta ensi kautta nähden ja löysin hyviä suksia testien avulla.

Oman kisakauden viimeiset kisat päättyivät juuri Itävallan Gerlitzenissa, jossa kisattiin Itävallan mestaruuksista. Sijoituin kisoissa kolmanneksi Super-G:ssä ja toiseksi suurpujottelussa, pujottelussa sekä alppiyhdistetyssä. Oma tekeminen oli hyvää ja tulokset olivat sitä luokkaa mitä odotinkin. Kisat antoivat mukavaa piristettä myös loppukauden treeneihin!

Nyt alkaa keskittyminen tulevaan MM- & olympiakauteen. Seuraavaksi suuntaan pohjoisen hangille, jossa treenaan suksilla vielä muutaman viikon. Pohjoisen rupeaman jälkeen alkaakin kesäjakso, jossa keskityn fysiikan kehittämiseen.

Hyvää kevättä kaikille!
Santeri

Kia on Suomen alppihiihtomaajoukkueen virallinen pääyhteistyökumppani.