Miesten alppihiihdon tekniikkamaajoukkueella on takana oletettua pidempi jakso Keski-Euroopassa. Vallitsevan maailmantilanteen asettamien rajoitusten vuoksi joukkue on leireillyt Sveitsin Saas-Feessa jo neljä viikkoa. Joukkueen tuoreimpaan jäsenistöön kuuluva, sveitsiläinen miesten maajoukkueen päävalmentaja Osi Inglin on hyvillään tehokkaasta ja intensiivisestä leirijaksosta.

”Huolimatta haasteista, joita korona ja siihen liittyvät rajoitukset aiheuttavat, olemme todella tyytyväisiä kesäohjelman tuottamiin tuloksiin ja täällä näkemäämme edistykseen. Takana on tehokkaat päivät lumella, ja täytyy kyllä arvostaa hyvin sujunutta leiriä koko tiimin työpanoksen johdosta”, Inglin kiittelee.

Joukkue kehittynyt

Päävalmentajan mukaan edistymistä on nähtävissä jo itse hiihtämisessä. Myös sitoutuneisuus uusien taitojen oppimiseen mukavuusalueen ulkopuolella on kasvattanut joukkuetta entistä ammattitaitoisemmaksi.

”Kiitos kaikille urheilijoille, jotka ovat työskennelleet kovasti viimeisten neljän viikon aikana, kaikille valmentajille ja teknikoille, jotka ovat sovittaneet ohjelmansa näiden haasteiden keskellä, upeiden mahdollisuuksien luomiseksi.  Ja tietenkin kaikille suomalaisille alppiystäville, jotka tukevat ja seuraavat matkaamme näinä haastavina aikoina.”

Kia on Suomen alppihiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppani.