Jyväskyläläinen toimittaja Mervi Varonen kirjoittaa autoista työkseen. Varonen aloitti kuutisen vuotta sitten Keskisuomalaisen autosivujen kolumnistina. Vähitellen rinnalle tulivat myös auto- ja liikenneaiheiset jutut laajemmin. Viime kesänä Varonen nimitettiin Women’s World Car of The Year (WWCOTY) -tuomaristoon. Kyseessä on kansainvälinen naistoimittajien raati, joka valitsee naisten vuoden auton maailmassa. Vuonna 2019 naistoimittajat valitsivat sarjojensa voittajiksi Kia XCeedin ja Kia e-Soulin.

”Kun liityin raatiin kesäkuussa, olin 39. tuomariston jäsen ja ainoa Pohjoismaiden edustaja. Nyt mukana on 41 naispuolista autotoimittajaa 34 maasta. Olemme maailmanlaajuinen verkosto, jolla on yhteensä yli 260 miljoonan yleisö”, Varonen laskee.

”WWCOTY on ainoa autoalan palkinto, jonka raatiin kuuluu vain naisia. Taustalla on viesti autoteollisuudelle, että naisilla on kuluttajina merkittävästi päätösvaltaa ja ostovoimaa”, Varonen jatkaa.

Jyväskyläläinen autotoimittaja Mervi Varonen kannustaa ihmisiä tutustumaan uusien autojen ominaisuuksiin.

 

Kannustaa kokeilemaan

Varonen kannustaa ihmisiä kokeilemaan ja tutustumaan uusien autojen ominaisuuksiin.

”Haluan kannustaa etenkin naisia autokaupoille. Monet naiset autoilevat paljon, mutta karttavat autoliikkeitä ja hankinnat on usein ulkoistettu miehelle. Se on harmi, sillä omia tarpeita on hankala kartoittaa, jos tyytyy toisen valintoihin.”

Autoalan huima kehitys on avannut myös alaa ammatikseen seuraavan Varosen silmät.

”On ollut hauska huomata, miten omat ”jämähtäneet” mieltymykset ovat muuttuneet viime vuosina. Kun kokeilee paljon uusia autoja, pääsee tutustumaan myös tuoreimpaan tekniikkaan. Ennen olin hieman tekniikkavastainen, mutta nykyään arvostan autoilun helppoutta ja käytän ajoavustimia”, Varonen sanoo.

Kuvat: Pasi Hakala

 

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia Rio tai Stonic käyttöösi!