Kia on paljastanut uudesta Optimasta myös tehokkaan GT-version Frankfurtin autonäyttelyssä. Optima GT on Kian toinen GT-malli vuonna 2013 esiteltyjen cee’d GT- ja pro_cee’d GT -mallien rinnalla.

Uusi Optima GT on malliston urheilullinen keskushyökkääjä, joka tarjoaa vahvaa suorituskykyä. Se on varustettu tehokkaalla 2.0 T-GDI -bensaturbomoottorilla (245 hv). Myös auton ulko- ja sisäilmeessä korostuvat urheilulliset yksityiskohdat.

Optima GT -mallia kehitetään parhaillaan yhteistyössä yhtiön Korean ja Euroopan tutkimuskeskusten kanssa. Tuotantovalmis auto tulee täyttämään eurooppalaisten asiakkaiden odotukset urheilullisesta sedanista. Ajettavuus, käsiteltävyys ja suorituskyky tulevat yhdistymään Optiman dynaamiseen olemukseen tekemättä kuitenkaan kompromisseja auton hienostuneisuuteen ja mukavuuteen. GT-mallin alusta on säädetty vastaamaan auton suorituskykyä. Sähköinen jousituksen hallintajärjestelmä ohjaa jokaista pyörää yksilöllisesti ajotilanteen mukaan.

Uusi Optima GT lanseerataan Euroopassa vuonna 2016. Auton teknisistä yksityiskohdista kerrotaan lisää lähempänä myynnin aloittamista.

Kia Optima GT - 3-LR