Täysin uusi Kia Optima esitellään Suomessa heti tammikuun alussa. Saimme jo ennakkoon mahdollisuuden tutustua uuteen Kia Optimaan Frankfurtissa Saksassa lehdistökoeajojen yhteydessä. Paikka oli sikäli luonteva, sillä Kian Euroopan pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Kia Motors Europe toimikin testiajojen tukikohtana tarjoten parhaan saksalaisen tiestön erittäin mukavuuspainotteiselle autolle.

Tulossa myös farmari

Neljännen sukupolven Kia Optimassa yhdistyvät moderni muotoilu, ensiluokkainen laatu ja tekniset uudistukset. Uusi Optima tarjoaa aiempaa enemmän hienostuneisuutta ja parempaa ajettavuutta säilyttäen kuitenkin urheilullisen imagonsa, joka on tehnyt Optimasta Kian parhaiten myyviä malleja maailmanlaajuisesti. Täysin uusi Optima onkin herättänyt mielenkiintoa paitsi innovatiivisuutensa myös laajentuvan malliston myötä. Optimasta esitellään kevättalvella odotettu farmariversio. Uudesta Optimasta tulee myöhemmin tarjolle myös ladattava Optima PHEV -hybridiversio ja 245-hevosvoimainen Optima GT.

Lisää mukavuutta

Uusi Kia Optima on kasvanut mitoiltaan. Auto on edeltäjäänsä pidempi, leveämpi ja korkeampi. Myös auton akseliväli (2805 mm) on kasvanut 10 mm. Uusi Optima (4885 mm) on 10 mm aiempaa pidempi. Leveyttä (1860 mm) auto on saanut lisää 25 mm ja korkeutta 10 mm (1465 mm). Muutokset mahdollistavat tilavamman ja mukavamman matkustamon, jossa on enemmän pää- ja hartiatilaa sekä paremmat takajalkatilat. Matkustamon suunnitellussa on panostettu viihtyisyyteen. Ohjaamon ilmettä hallitsee kojelaudan yhtenäinen muotoilu, jota täydentävät laadukkaat materiaalit ja korkealuokkainen viimeistely. Kojelautaan on upotettu näyttävä 8” tuuman kosketusnäyttö.

Älykästä teknologiaa

Uusi Optima tekee erityisen vaikutuksen mukavuus- ja turvallisuusvarusteillaan. Näitä ovat 360 around view -kamerajärjestelmä, ilmastoidut etuistuimet, mukautuva vakionopeudensäädin (SCC), automaattinen hätäjarrutus (AEB), kaistavahtijärjestelmä (LKAS), kaukovaloavustin (HBA), nopeusmerkkien tunnistusjärjestelmä (SLIF), kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA). Uuden Optiman sisältämä teknologia tekee siitä yhden D-segmentin älykkäimmistä autoista. Uusi Optima on varustettu ensimmäisenä D-segmentin autona mobiililaitteen langattomalla laturilla. Uutena ominaisuutena Optimaan on saatavana myös sähkösäätöinen jousitus (ECS).

Moderni voimalinja

Itse ajossa Optima lunastaa sille asetetut odotukset. Auto on erittäin mukava matkakumppani, jonka vahvuudet ovat pinnan alla. Optima on nautinnollisen hiljainen ajettava, jota täydentää moderni voimalinja. Taloudelliseen ja vähäpäästöiseen 1.7 CRDi -dieselmoottoriin (141 hv) on tarjolla Kian uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaatti (116 g/km). Lähes huomaamattomasti vaihtava automaattivaihteisto on linjassa Optiman ensiluokkaisen laatuvaikutelman kanssa. Testiauton voimanlähteenä oleva vääntävä 1.7 CRDi -turbodiesel (340 Nm) on luonteva valinta näyttävään business-sedaniin. Optima on yksi luokkansa vähäpäästöisimpiä dieselautomaatteja, mikä tekee siitä Suomessa erityisen houkuttavan vaihtoehdon yritysautoilijalle. Työsuhdeautoilijoiden vaatimukset on huomioitu myös varustelussa. Uusina varustetasoina Optimaan tulevat tarjolle Business Premium ja Business Luxury -tasot.

Uuden Kia Optiman hinnat alkavat 29 646 eurosta.