EV6 paljastettiin Musiikkitalossa

Täysin uusi, Kian seuraavan sukupolven sähköauto EV6 esiteltiin suomalaiselle lehdistölle lokakuun lopussa Helsingin Musiikkitalossa. EV6 käynnistää Kian uuden sähköisen aikakauden yhtiön brändilupauksen – ”Movement that Inspires” – alla.

Kia panostaa voimakkaasti sähköautoihin tulevina vuosina. EV6 on ensimmäinen Kian 11 uudesta sähköautosta, jotka esitellään vuoteen 2026 mennessä. Kian tavoitteena on myydä vuonna 2030 yhteensä 920 000 sähköautoa ja tulla yhdeksi maailman johtavaksi sähköautojen valmistajaksi.

”EV6 on häikäisevä taidonnäyte Kian osaamisesta. Se on syntynyt innoittamaan jokaista matkaa rohkean muotoilun, edistyksellisen suunnittelun, innovatiivisten teknologioiden sekä sähköisen suorituskyvyn avulla. Auto puhuttelee ennennäkemättömällä tavalla suomalaisia, sähköautoista kiinnostuneita kuluttajia tuoden samalla uusia asiakkaita Kian pariin”, sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Autosta olikin tehty jo yli 200 asiakastilausta Suomessa ennen kuin ensimmäistäkään autoa oli saapunut Suomeen.

800V pikalatausmahdollisuus

EV6:ssa yhdistyvät pitkä toimintamatka, 800V pikalatausmahdollisuus sekä tyylikäs crossover-muotoilu. EV6 on Kian ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu yhtiön uudelle E-GMP-sähköautoalustalle. Samalla se on Kian ensimmäinen malli, jonka suunnittelussa on hyödynnetty Kian uutta ”Opposites United” -muotoilufilosofiaa, joka saa inspiraationsa luonnon ja ihmiskunnan kontrasteista. Muotoilufilosofiassa keskiössä on uusi visuaalinen identiteetti. Sen tarkoituksena on herättää positiivisia tuntemuksia hyödyntämällä terävien ja veistoksellisten muotojen kontrastisia yhdistelmiä.

Uusi Digital Tiger Face

EV6 on valmistettu Etelä-Koreassa, mutta se on suunniteltu yhteistyössä Kian kolmen eri muotoilustudion kanssa Koreassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Auton keulailmettä hallitsee uusi ”Digital Tiger Face”, joka on sähköiseen aikakauteen päivitetty versio Kian ”Tiger Nose” -maskista.

EV6 on saatavana kahtena eri akkuversiona: 77,4 kWh ja 58,0 kWh. Kyseessä on Kian ensimmäinen sähköauto, joka on valittavana niin taka- kuin nelivetoisenakin. Takavetoisesta 77,4 kWh versiossa akun parina on 229 hv sähkömoottori ja nelivetoisessa kaksi sähkömoottoria tuottaa etu- ja taka-akselille yhteensä 325 hv. Nelivetoisen EV6:n maksimivääntö on 605 Nm. Malliston huippuversiona on niin ikään 77,4 kWh akustolla varustettu nelivetoinen EV6 GT, jossa on tehoa 575 hv maksimiväännön ollessa 740 Nm. EV6 GT tarjoaa vakuuttavaa suorituskykyä. Auto kiihtyy 0-100 km/h vain 3,5 sekunnissa huippunopeuden ollessa 260 km/h.

EV6:lla on mahdollista ajaa jopa 528 kilometriä (2WD) yhdellä latauksella (WLTP). EV6:n akus­to voi­daan la­da­ta 800V pi­ka­la­tauk­sel­la 10 pro­sen­tis­ta 80 pro­sent­tiin vain 18 mi­nuu­tis­sa. Tämän mahdollistaa Suomessa Kia Charge -palveluun muun muassa kuuluvat Ionity-asemat. Kia lanseerasi lokakuussa Suomessa Kia Charge -palvelun, joka mahdollistaa maassamme yli 2000 julkisen latausaseman hyödyntämisen yhden sovelluksen kautta.

Hyödyntää uutta sähköautoalustaa

EV6 pohjautuu Kian uudelle E-GMP-alustalle, joka on mahdollistanut tehokkaan tilankäytön. Sen 2900 mm akselivälin ansiosta auto vastaa sisätiloiltaan monia keskikoisia SUV-malleja. EV6:n monikäyttöisyyttä lisää 520 litran (VDA) tavaratila sekä edessä oleva 20-52 litran säilytystila.

EV6 luo ainutlaatuisen tila- ja ajokokemuksen. Tilasuunnittelussa onkin lähdetty liikkeelle siitä, että sisätilat innostaisivat asiakkaita lisäämään heidän luovuuttaan. Hallitsevana elementtinä ohjaamossa on laaja infotainment-näyttö, joka yhdessä kojelaudan pelkistetyn muotoilun kanssa antaa sisustukselle avoimen tunnelman. EV6:n matkustamossa on käytetty ensiluokkaisia materiaaleja viihtyisän tunteen aikaansaamiseksi. Materiaaleja on valikoitu myös kestävyyden vuoksi. Auton vegaaninen nahkaverhoilu, istuinkankaat ja lattiamatot on valmistettu kierrätetystä muovista, mikä vastaa määrältään 111 muovista 5 desilitran vesipulloa. EV6 on jo saavuttanut ensimmäisenä korealaisena autona tuotteen hiilijalanjäljestä myönnettävän sertifikaatin. Tun­nus­tuk­sen myönsi il­mas­ton­muu­tos­ta ja kestävää ke­hi­tystä tut­ki­va Car­bon Trust, joka on riip­pu­ma­ton, joh­ta­vis­ta or­ga­ni­saa­tiois­ta koos­tu­va maa­il­man­laa­jui­nen asian­tun­ti­ja­kump­pa­ni.

”EV6 on myös alku Kian pitkäaikaiselle sitoutumiselle kestävään liikkuvuuteen, mikä nopeuttaa siirtymistä puhtaiden kuljetusten lisäksi myös tuotteisiin, materiaaleihin ja valmistukseen”, Kittilä kertoo.

Suuren ennakkokysynnän saanut EV6 lanseerataan Suomessa marraskuun 8. päivä. EV6-malliston hinnat alkavat 48 219 eurosta.

> Tutustu Kia EV6-malliin

> Tilaa MyKia-uutiskirje