EV6 valittiin Saksassa vuoden autoksi!

Täysin uusi Kia EV6 -täyssähköauto on valittu Saksassa vuoden 2022 autoksi premium-kategoriassa. German Car of the Yearin (GCOTY) myöntämä tunnustus tulee hetkellä, jolloin Kian uusi, innovatiivinen sähköcrossover tulee markkinoille Euroopassa.

Takana tunnettuja kilpailijoita

EV6 voitti äänestyksessä useita tunnettuja kilpailijoitaan. Taakse jäivät muun muassa Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq ja Mercedes-Benz C-sarja. 20 autotoimittajan muodostama tuomaristo arvioi premium-kategorian kokonaisvoittajan uusien mallien joukosta, joiden hinta oli 25 000-50 000 euroa. Kilpailussa oli myös uusien energioiden lisäluokka, jossa olivat edustettuina ainoastaan sähkö- tai vetykäyttöiset autot. Kia EV6 sijoittui tässä luokassa toiseksi.

”EV6 ei ole ainoastaan ensimmäinen Kia, joka perustuu yhtiön E-GMP-sähköautoalustalle. Se on myös ensimmäinen auto, joka hyödyntää Kian uutta ”Opposites United” -muotoilufilosofiaa sekä merkin uutta logoa”, sanoo Hyundai Motor Groupin luova johtaja Luc Donckerwolke.

”Tunnustus loistavasta työstä”

”EV6:n näyttävä muotoilu, suorituskyky ja vaikuttava toimintasäde sekä nopeat latausmahdollisuudet tekevät siitä todella erityisen. Olemme ylpeitä vastaanottaessamme vuoden auto Saksassa -palkinnon, joka on tunnustus Kia-tiimimme loistavasta työstä”, Donckerwolke jatkaa.

”On upeaa nähdä EV6:n voittavan vuoden auto Saksassa 2022 -palkinto. Vaikka innovatiivisen sähköcrossoverimme toimitukset ovat vasta alkaneet, tämä kunnia on selvä tunnustus siitä, että EV6 asettaa jo uusia standardeja ajomatkalle, suorituskyvylle, sisätiloille ja teknologialle”, sanoo puolestaan Kia Europen toimitusjohtaja Jason Jeong.

Jopa 528 kilometriä yhdellä latauksella

EV6:ssa yhdistyvät pitkä toimintamatka, 800V pikalatausmahdollisuus sekä tyylikäs crossover-muotoilu. EV6 on saatavana kahtena eri akkuversiona: 77,4 kWh ja 58,0 kWh. Kyseessä on Kian ensimmäinen sähköauto, joka on valittavana niin taka- kuin nelivetoisenakin. Takavetoisesta 77,4 kWh versiossa akun parina on 229 hv sähkömoottori ja nelivetoisessa kaksi sähkömoottoria tuottaa etu- ja taka-akselille yhteensä 325 hv. Nelivetoisen EV6:n maksimivääntö on 605 Nm. Malliston huippuversiona on niin ikään 77,4 kWh akustolla varustettu nelivetoinen EV6 GT, jossa on tehoa 575 hv maksimiväännön ollessa 740 Nm. EV6 GT tarjoaa vakuuttavaa suorituskykyä. Auto kiihtyy 0-100 km/h vain 3,5 sekunnissa huippunopeuden ollessa 260 km/h.

EV6:lla on mahdollista ajaa jopa 528 kilometriä (2WD) yhdellä latauksella (WLTP). EV6:n akus­to voi­daan la­da­ta 800V pi­ka­la­tauk­sel­la 10 pro­sen­tis­ta 80 pro­sent­tiin vain 18 mi­nuu­tis­sa.

Kia EV6 lanseerataan Suomessa marraskuun alussa. EV6-malliston hinnat alkavat 48 219 eurosta.

> Tutustu Kia EV6-malliin

> Tilaa MyKia-uutiskirje