Yksi kevään varma merkki on maaliskuussa järjestettävä Geneven kansainvälinen autonäyttely. Geneve on Euroopan tärkein näyttely Frankfurtin ja Pariisin autonäyttelyiden rinnalla. Siellä esitellään autovuoden tärkeimmät uutuudet ja tuoreimmat trendit. Näyttelyn odotetaan keräävän noin 700 000 kävijää.

Kia esitteli tänä vuonna Genevessä peräti neljä uutta automallia. Stinger on Kian täysin uusi urheilullinen sedan, joka tekee Genevessä ensiesiintymisensä yleisölle Euroopassa. Stingerin rinnalla nähdään myös uusi, kolmannen sukupolven Kia Picanto. Kian kaksi muuta uutuutta ovat edistyksellisellä voimalinjateknologialla varustetut, ladattavat Niro Plug-in Hybrid ja Optima Sportswagon Plug-in Hybrid -mallit.

“Genevessä nähtävien uusien Kia-mallien moninaisuus korostaa kunnianhimoamme. Yhä laajeneva mallistomme lisää vetovoimaa merkkiä ja sen autoja kohtaan. Stinger on tehokkain auto, jonka Kia on koskaan valmistanut. Picanto puolestaan on yksi Kian parhaiten myyviä malleja maailmanlaajuisesti. Uudet Plug-in Hybrid -versiot Nirosta ja Optima Sportswagonista auttavat Kiaa sen tavoitteessa parantaa autojen polttoainetaloudellisuutta 25 prosentilla vuoden 2014 tasosta”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Kaikkiin Genevessä esiteltäviin Kia-uutuuksiin kuuluu vakiona ainutlaatuinen 7 vuoden takuu. Kian takuu käsittää myös kahden Plug-in Hybrid -uutuuden litium-ioniakuston.

Upea Kia Stinger – aito gran turismo

Kia esitteli täysin uuden Stingerin tammikuusssa 2017 Detroitin autonäyttelyssä. Nyt tämä aito gran turismo saapuu Euroopan ensiesittelyyn Geneveen.

Stinger on Kian 5-paikkainen urheilullinen sedan, joka tulee olemaan Kian kaikkien aikojen suorituskykyisin tuotantomalli. Ylellinen Stinger on samalla Kian uusi lippulaiva Euroopan markkinoille. Näyttävä Stinger on suunniteltu gran turismo -perinteitä kunnioittaen. Siinä yhdistyvät upean muotoilun lisäksi korkealaatuiset sisätilat ja nautinnollinen ajettavuus. Stinger on vuosien suunnittelun ja kehitystyön tulos. Se on vuonna 2011 esitellystä GT-konseptimallista jalostettu auto.

Eurooppaan Stinger saapuu kolmena eri moottoriversiona: 2-litraisena bensiiniturbona (255 hv & 353 Nm), 2,2-litraisena dieselmoottorina (200 hv & 440 Nm) ja 3,3-litraisena tuplaturbo V6 -bensiinimoottorilla. Tämä 3,3-litrainen V6-moottori tuottaa tehoa 370 hevosvoimaa ja vääntöä 510 Nm. Auto kiihtyy 0-100 km/h 5,1 sekunnissa tehden siitä nopeimmin kiihtyvän ja tehokkaimman Kian koskaan valmistaman auton. Kuljettajalla on valittavanaan viisi eri ajotilaa, joista hän voi muokata mieleisensä.

Stinger on saatavana joko taka- tai nelivetoisina versioina. Auton voimalinja on varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

Kia Stinger saapuu Suomeen syksyllä.

Kia Picanto – tyyliä ja tilaa

Täysin uusi Kia Picanto on Geneven autonäyttelyssä maailman ensiesittelyssä. Kolmannen sukupolven Picanto tuo A-segmenttiin nuorekasta ja energistä luonnetta. Auto erottuu itsevarmalla muotoilulla ja upeilla sisätiloillaan. Uusi Picanto tarjoaa asiakkaille runsaasti yksilöintimahdollisuuksia. Picanto on myös luokkansa monikäyttöisin auto. Sen 255 litran tavaratila on segmenttinsä suurin.

Uutena voimanlähteenä Picantoon tulee saataville Kian kolmisylinterinen 1.0 T-GDI -bensiinimoottori. 100-hevosvoimanen moottori on Picanton tehokkain voimanlähde koskaan. Samalla se on ensimmäinen turboahdettu moottori Picanto-mallistoon.

Uusi Picanto suunniteltiin yhteistyössä Kian design-keskuksissa Saksassa ja Koreassa. Muotoilijat saivat tehtäväkseen luoda innovatiivisen, rohkean ja hauskan

kaupunkiauton. Tuloksena on luokkansa vetovoimaisin auto, jonka vaikuttavuutta lisäävät korin rohkeat linjat. Uuteen Picantoon tulee ensi kertaa tarjolle myös urheilullinen GT Line -varustetaso.

Kolmannen sukupolven Kia Picanto lanseerataan Suomessa tänä keväänä.

Taloudellinen Niro Plug-in Hybrid

Genevessä esiteltävä ladattava Kia Niro Plug-in Hybrid yhdistää crossoverin monikäyttöisyyden ja vetovoimaisen muotoilun maksimaalisen polttoainetehokkuuteen sen kehittyneen hybridivoimalinjan avulla. Niro on ensimmäinen auto, joka hyödyntää kahta merkittävää suuntausta markkinoilla: ladattavien hybridiautojen myynnin lisääntymistä ja kompaktien crossovereiden menestystä. Viime syksynä lanseerattu Niro-hybridi on ollut Suomessa myyntimenestys.

Kia Niro Plug-in Hybridin voimalinjana on Kian taloudellinen 1.6 GDI-bensiinimoottori (105 hv), jonka parina on sähkömoottori ja 8,9 kWh:n litium-ioniakku. Hybridijärjestelmän  kokonaisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm. Kia tavoittelee Niro Plug-in Hybridille alle 30 g/km yhdistettyjä CO2-päästöjä ja yli 55 kilometrin toimintamatkaa sähköajossa.

Niron ladattavalla voimalinjalla on minimaaliset vaikutukset auton tiloihin. Akusto on sijoitettu 324 litran (VDA) tavaratilan alle ja auton takapenkkien taakse. Niron tilavaan matkustamoon modernilla hybridivoimalinjalla ei ole vaikutusta. Niron monikäyttöisyyttä lisää 1300 kilon vetokyky.

Niro Plug-in Hybrid on varustettu älykkäällä Eco Driving Assistant System (Eco DAS) -järjestelmällä, joka opastaa kuljettajaa ajamaan taloudellisemmin. Eco DAS sisältää kaksi eri ominaisuutta. Coasting Guide Control kertoo auton navigointijärjestelmää hyödyntämällä, milloin kuljettajan kannattaa rullata tai jarruttaa risteykseen. Predictive Energy Control (PEC) puolestaan hyödyntää reitin korkeustietoja, jotta järjestelmä osaa varata sähköenergiaa pidempään nousuun.