Kia on paljastanut täysin uuden kompaktin crossoverin Kia Stonicin. Näyttävä Stonic on saanut vaikutteensa Kian isoimmista SUV-malleista. Tuloksena on eurooppalaiseen makuun muotoiltu kompakti crossover, jossa yhdistyvät itsevarma ulkonäkö, käytännöllisyys ja mukavuus.

Stonic tulee olemaan merkittävässä asemassa Kia-mallistossa. Kia lähtee valloittamaan sillä yhtä Euroopan uusinta ja nopeimmin kasvavaa segmenttiä. B-segmentin SUV-markkinoilla myydään Euroopassa vuosittain noin 1,1 miljoonaa autoa. Määrän odotetaan tuplaantuvan vuoteen 2020 mennessä.

”B-segmentin SUV-mallien volyymin odotetaan ohittavan C-segmentin vuoteen 2020 mennessä, jolloin yksi kymmenestä Euroopassa myydystä autosta kuuluu Stonicin luokkaan”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Stonic tulee olemaan siis todellinen hittituote, kun se saapuu syksyllä Suomen markkinoille.

Täydellinen väripaletti

Kompaktit SUV:t houkuttelevat laajoja ostajaryhmiä. 21 prosenttia asiakkaista siirtyy pienemmistä luokista B-segmentin SUV-malleihin. 15 prosenttia asiakkaista puolestaan vaihtaa luokkaan C-segmentistä.

”Kia Stonic tulee olemaan yksi houkuttelevimmista uusista autoista tässä nopeasti kasvavassa luokassa. Tätä tukevat Kian ainutlaatuinen takuu, merkin luotettava maine, laadukkuus ja upea muotoilu. Kun segmentti laajenee, Stonic tulee olemaan yksi parhaiten myyvistä malleistamme”, Cole jatkaa.

Kia Stonic tulee tarjoamaan eniten yksilöintimahdollisuuksia Kia-mallistossa. Malli on muotoilullisesti yksi Kian upeimmista. Stonic on kuitenkin välittömästi tunnistettavissa Kiaksi merkille tunnusomaisesta ”tiger-nose -säleiköstä”. Stonic on suunniteltu Euroopassa yhteistyössä yhtiön Korean muotoilukeskuksen kanssa.

Yksilöinti on B-segmentin SUV-asiakkaille tärkeää. Stoniciin tulee tarjolle yhteensä 20 erilaista katon ja korin värikombinaatiota. Asiakkailla on runsaasti valinnanvaraa myös sisäväreissä.

Kia Stonic on ajettavuudeltaan suunniteltu eurooppalaisille markkinoille. Auton jäykkä korirakenne tekee Stonicista vakaan ja nauttivan ajettavan maantiellä. Korin rakenteessa
on käytetty jopa 51 prosenttia suurlujuusterästä. Stonic on varustettu Kian uusimilla turvallisuusvarusteilla. Autoon on saatavilla muun muassa automaattinen hätäjarrutustoiminto jalankulkijan tunnistuksella, kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä, kaistavahti sekä uutena ominaisuutena kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä.

Tilaa ja käytettävyyttä

Kia Stonic tarjoaa erinomaista käytettävyyttä ja tilaa luokassaan. Kompakteista mitoista huolimatta auton sisätilat on saatu maksimaaliseen käyttöön. Stonicin tavaratila on 352 litraa (VDA).

Stonic on yksi älykkäimmistä autoista segmentissään. Auton kosketusnäyttöön on saatavilla vakiona älypuhelinten integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut.

Kia Stonic on varustettu neljällä eri voimanlähteellä: 1.0 T-GDI -bensaturbomoottorilla (120 hv), 1,25-litraisella ja 1,4-litraisilla bensiinimoottoreilla sekä 1,6-litraisella dieselmoottorilla.

Kia tarjoaa kaikkiin uusiin automalleihin ainutlaatuisen 7 vuoden takuun.

Haluatko olla ensimmäisten joukossa? Tutustu uuteen Kia Stonic -malliin täältä!

https://tekniikanmaailma.fi/autot/kia-stonic-lisaa-pienia-katumaastureita/

http://www.is.fi/autot/art-2000005262300.html

http://www.iltalehti.fi/autotestit/201706212200222677_at.shtml

http://www.moottori.fi/ajoneuvot/jutut/tallainen-uusi-ravakka-crossover-kia-stonic/