Alppihiihtäjä Rosa Pohjolaisen nimi ponnahti suomalaisten tietoisuuteen marraskuun lopulla, kun vasta 17-vuotias hyvinkääläinen laski Levin maailmancupissa upeasti pisteille (27:s). Pohjolainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sensaatiomaisesti 14:s, mutta toisen laskun virheiden myötä jättipotti vielä tällä kertaa karkasi. Lukiolainen oli kuitenkin jo tehnyt lähtemättömän vaikutuksen kilpaillessaan vasta kolmannen kerran maailmancupin pujottelussa.

Levin jälkeen Rosalla on riittänyt kiirettä, kun median mielenkiinto heräsi alppiässää kohtaan. Rosa piipahti myös yhteistyökumppaninsa kuvauksissa, joissa hän pääsi kurvailemaan Kia e-Soul -sähköautolla. Kyllä, Rosalla on jo ajokortti.

”Ajokortti on helpottanut elämääni enemmän kuin olisin arvannutkaan. Olen vähemmän riippuvainen muiden aikatauluista ja pystyn itse hallitsemaan omia aikataulujani paremmin.”

Tuttavuus sähköautoon oli nuorelle urheilijalle ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen.

”Itse en ollut ikinä ennen ajanut sähköautolla, joten heti ensimmäisenä pisti merkille auton hiljainen ääni ja suorituskyky. Ekologisuus ja helppous ovat aina myös plussaa. Tulevaisuudessa sähköauto tulee ehdottomasti olemaan autohankinnassa varteenotettava vaihtoehto.”

Rosa Pohjolainen pääsi testaamaan Kia e-Soul -sähköautoa Risto Virtasen opastuksella.

”Elän unelmaani”

Korona on sekoittanut myös urheilumaailmaa kuluvana vuonna pahemman kerran.

”Vielä syksyllä ja kesällä korona ei vaikuttanut juuri omaan tekemiseeni millään tavalla, koska pääsimme normaalisti reissaaman Keski-Eurooppaan ja treenaamaan siellä normaalisti. Nyt kuitenkin kisakauden alkaessa monia kisoja on jouduttu perumaan ja varmuus tulevasta on hieman vaikea ennakoida. Onneksi se on kuitenkin kaikille urheilijoille sama. Toivottavasti korona kuitenkin saadaan mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä.”

Rosa ei peittele innostustaan alppihiihtoa kohtaan.

”Vahvuutenani on ehdottomasti halu ja into itse tekemiseen. Nautin laskea ja harjoitella. Alppihiihdossa eniten viehättää lajin monipuolisuus ja vauhti. Lajit eroavat loppujen lopuksi yllättävän paljon toisistaan, mikä tuo siihen lisää mielenkiintoa. Elän siis todella unelmaani.”

Koulu tuo vastapainoa

Myös koulu on hänelle tärkeä asia.

”Laskeminen, urheilu ja reissaaminen ovat kuitenkin niin eri maailma kuin opiskelu. Vaihtelu virkistää aina ja on kiva opiskella, koska se vie ajatukset ihan muualle alppihiihdosta ja urheilusta.”

Hän toivoo, että voisi yhdistää niin laskemisen kuin opiskelun myös tulevaisuudessa.

”Eka asia mikä tulee mieleen, on tietenkin olla maailman paras alppihiihdon parissa ja yrittää kehittää itseäni paremmaksi kaikilla osa-alueilla. Mutta haluan myös päästä opiskelemaan itselleni mieluisaan paikkaan ja nauttia edelleen laskemisesta yhtä paljon kuin nykypäivänäkin”, Rosa kertoo pitkän tähtäimen tavoitteistaan.

Kia on Suomen alppihiihtomaajoukkueen virallinen pääyhteistyökumppani.