Kia on mukana laajalla mallistolla vielä tämän vuoden puolella voimaan astuvassa romutuspalkkiossa. Valtion romutuspalkkio tulee olemaan 1000-2000 euroa, käyttövoimasta riippuen, sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km. Romutuspalkkion piiriin mahtuu Kia-mallistosta peräti 46 autoa. Joukossa on niin täyssähköautoja, ladattavia hybridejä, hybridejä, kevythybridejä kuin polttomoottoriautojakin.

”Kia soveltaa kaikkia voimassa olevia kampanjoita vauhdittaakseen romutuskampanjan hyödyntämistä. Asiakkaan etu voi olla Picanto-mallissa lähes 2400 euroa, mutta ladattavissa hybrideissä ja täyssähköautoissa jopa 6000 euroa”, Kia Brand Director Rami Kittilä kertoo.

Autokantaa uudistettava

Suomen viidenneksi rekisteröidyimmäksi automerkiksi noussut Kia haluaa vauhdittaa Suomen autokannan uudistumista. Kia Brand Director Rami Kittilän mukaan Suomen autokanta tarvitsee pikaista uusiutumista, jotta liikenteen päästöt saadaan puolitettua vuoteen 2030 mennessä.

”Suomella on erittäin kunnianhimoinen päästötavoite liikenteen kasvihuonepäästöjen puolittamiseksi. Jotta tähän päästään, meidän autokannan on uudistuttava nykyistä nopeammin. Suomen autokannan keski-ikä on yli 12 vuotta ja se on jatkanut vanhenemistaan läpi koko viime vuosikymmenen ollen yksi Euroopan vanhimmista”, Kittilä sanoo.

Kittilä muistuttaa, että Kian autokannan keski-ikä Suomessa on vain seitsemän vuotta.

Kia vastaa haasteeseen

Kittilän mukaan Kia on valmis vastaamaan liikenteen sähköistymisen haasteisiin.

”Kian laaja sähköinen mallisto tukee liikenne- ja viestintäministeriön tavoitetta, jonka mukaan Suomessa olisi jopa 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Kialla on valmistajana mahdollisuudet vastata tähän haasteeseen. Kia tavoittelee maailman johtavaa sähköautovalmistajan asemaa. Kia tulee esittelemään vuoteen 2027 mennessä yhteensä seitsemän täysin uutta sähköautomallia, joista ensimmäinen saapuu markkinoille jo vuonna 2021”, Kittilä kertoo.

Tutustu lisää Kian romutuspalkkioon ->

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä!