Jo kolmas miljoonas Kia!

Kolmas miljoonas tuotantolinjalta tuleva auto on Kia cee’d. Kyseessä on valkoinen 5-ovinen hatchback 1.0 T-GDi -bensiinimoottorilla ja GT-Line-varusteversiolla. Auto toimitetaan islantilaiselle asiakkaalle.

Kian Slovakian tehdas Zilinassa valmisti viime vuonna 335 600 autoa ja 539 987 moottoria. Vientiä oli yli 80 maahan ympäri maailman. Zilinan tehtaan suosituin moottori oli 1.7 litran CRDi-dieselmoottori. Tehtaalla on kaksi moottorituotantolinjaa, jotka ovat valmistaneet jo yli neljä miljoonaa moottoria vuodesta 2006 alkaen. Tehdas valmistautuu tällä hetkellä Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa esitellyn kolmannen sukupolven Ceedin valmistukseen.

Valmistaa kolmea eri mallia

Kian Slovakian tehtaalla valmistetaan kolmea eri mallia. Euroopan markkinoilla myytävät Kia cee’d (5-ovinen hatchback, Sportswagon ja pro_ceed), Kia Sportage ja Kia Venga valmistetaan kaikki Zilinassa. Toukokuusta 2013 alkaen Kia Motors Slovakia on valmistanut myös urheilullisia cee’d GT- ja pro_ceed GT -malleja. Euroopassa valmistetut autot vastaavat lähes puolet Kian Euroopan myynnistä. Monet Suomeen saapuvat Kia-mallit valmistetaankin Euroopassa.

Kian Euroopan tehdas tunnetaan modernina laadukkaiden tuotteiden valmistajana, ja sillä on tärkeä rooli Kian kaikissa autoissa vakiona olevan seitsemän vuoden tai 150 000 kilometrin takuun takaajana.

Kian Slovakian tehdas työllistää suoraan tai epäsuorasti yhteensä 184 386 henkilöä. Tehdas aloitti toimintansa vuonna 2006.