Kia on saavuttanut kaikkien aikojen myyntiennätyksen Euroopassa vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Kia myi heinä-syyskuun välisenä aikana yhteensä 132 933 uutta autoa. Tämä oli kymmenen prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana (120 846). Saavutus ylitti myös Kian aikaisemman ennätysneljänneksen vuoden 2019 alussa. Tuolloin Kian myyntiennätykseksi kirjattiin 132 174 kappaletta.

Erityisesti sähköiset ajoneuvot siivittävät Kian kasvua päättyneellä kvartaalilla. 28,6 prosenttia Kian Euroopassa myydyistä autoista oli varustettu sähköisellä voimalinjalla.

”Euroopan automyynnin romahduksen jälkeen olemme alkaneet nähdä merkkejä markkinoiden elpymisestä. Kian ennätyskvartaali on yhdistelmä patoutunutta kysyntää ja sähköisten ajoneuvojen kasvavaa suosiota. Kian laajeneva hybridiautojen mallisto sekä maineemme laadun ja suunnittelun suhteen tarkoittaa, että meillä on mahdollisuudet vastata kuluttajien kasvavaan kiinnostukseen edistyksellisiin voimalinjoihin”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Kian markkinaosuus Euroopassa nousi 3,6 prosenttiin. Yhtiön kokonaismyynti (311 325) on pudonnut Euroopassa 20 prosenttia koronaviruspandemian seurauksena, mutta sähköisten autojen kysyntä on lieventänyt laskua alalla nähtyyn 29,3 prosentin pudotukseen verrattuna. Kia on myynyt tänä vuonna yhteensä 88 959 sähköistä autoa Euroopassa.

Kian myydyin malli Euroopassa on Ceed 83 700 kappaleen kokonaismyynnillään. Toiseksi myydyimmäksi malliksi on noussut Niro 76 176 kappaleen myynnillään ohittaen ensimmäisen kerran Sportagen myynnin (55 525). Niro on saatavana niin hybridinä, ladattavana hybridinä kuin sähköautonakin. e-Niro-sähköauton osuus Niro-malliston myynnistä oli 20 588 kappaletta. Kasvua myynnissä oli 156,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna.