Kia aloittaa yhteistyön Mestiksen kanssa – tavoitteena inspiroida ihmisiä liikkumaan ja harrastamaan yhdessä

Omien markkinoidensa haastajat, Kia ja Mestis, aloittavat kattavan yhteistyön. Tavoitteena on inspiroida ihmisiä liikkumaan ja harrastamaan yhdessä ja vastuullisesti.

Kia on tehnyt nopean nousun yhdeksi Suomen suosituimmista automerkeistä. Haastajan asemassa asioita on uskallettu tehdä uudella tavalla ja tämä on kantanut hedelmää. Jääkiekon osalta Mestis on tehnyt viime vuosina vakuuttavaa kasvua. Asioita on ajateltu rohkeasti uudestaan ja tämä on näkynyt tuloksissa nopeasti. Nyt nämä kaksi toimijaa aloittavat yhteistyön.

– Mestis tekee hienoa työtä hyvällä fiiliksellä ympäri Suomea jääkiekkoseurojensa kanssa. Kun meille tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan tähän monipuoliseen ja mielenkiintoiseen tekemiseen, niin se tuntui heti oikealta, kertoo Kia Finlandin Brand Director Rami Kittilä.

Kia on kuluvan vuoden aikana noussut Suomen toiseksi suosituimmaksi automerkiksi ensirekisteröinneillä mitattuna. Syyskuun loppuun mennessä Suomessa oli rekisteröity lähes 5 600 uutta Kiaa ja merkin markkinaosuus oli 9,0 prosenttia.

– Meitä ja Kiaa yhdistää halu kasvaa ja toimia vastuullisesti omassa toimintaympäristössä. Uskon, että me molemmat saamme tästä paljon iloa irti tulevan kauden aikana, toteaa Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Mestis on Suomen Jääkiekkoliiton korkein sarjataso, jossa pelaa 14 joukkuetta. Mukana olevien seurojen kautta Mestis myös rakentaa väylää nuorille eteenpäin pyrkiville kiekkoilijoille ja tekee siis arvokasta kasvattajatyötä. Neljässä vuodessa Mestiksestä kiinnostuneiden määrä onkin tuplaantunut ja nousu näyttää jatkuvan.

Mestiksen kausi 2022–23 käynnistyi 22.9.2022. Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja (52 ottelua). Pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä suomalaista joukkuetta osallistuu karsintaan. Puolivälieriin pääsee kahdeksan joukkuetta, joista otteluparien voittajat jatkavat välieriin. Neljä voittoa välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Mestis on Suomen Jääkiekkoliiton ylin sarjataso, jossa pelataan nuorten pelaajien, seurojen, pienten paikkakuntien ja koko suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta. Mestis on yhteisö, joka kokoaa kansan syvät rivit ja jossa urheilu, ja sen tuottamat tunteet ovat aitoja.