Kia e-Niro oli helmikuussa Ruotsin rekisteröidyin täyssähköauto. Kian menestystä sähköisten autojen myynnissä täydensi Ceedin ladattava hybridimalli (Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid ja XCeed Plug-In Hybrid), joka oli ladattavien hybridien ykkönen helmikuussa.

Kia oli viime vuonna Ruotsin kolmanneksi myydyin automerkki jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Kian myyntiä kasvatti kasvattivat Ruotsissa erityisesti ladattavien hybridien myynti, joka kasvoi edellisvuoteen verrattuna 61 prosenttia. Jopa 47 prosenttia maan kaikista yksityishenkilöiden ostamista ladattavista hybrideistä oli Kia. Näistä suosituin malli oli Kia Niro, joka on saatavavana niin hybridinä, ladattavana hybridinä kuin sähköautonakin.

Ladattavat Ruotsin markkinaykkösiä

Kia e-Niro -sähköautoja rekisteröitiin viime kuussa Ruotsissa 165 kappaletta. Ceedin ladattavia hybridejä rekisteröitiin yhteensä 810 kappaletta.

”On upeaa nähdä, että ladattavat automme ovat markkinaykkösiä. Se on osoitus asiakkaidemme luottamuksesta ja näyttö siitä, että Kia voi tehdä tämän myös sähköisillä autoilla”, sanoo Kia Swedenin toimitusjohtaja Peter Himmer.

Kia oli viime vuonna Ruotsin vähäpäästöisin automerkki pelkästään sähköautoja myyvän Teslan jälkeen. Kian keskimääräinen hiilidioksidipäästö autoa kohden oli viime vuonna 68 g/km, kun EU:n asettama raja on 95 g/km.

Tutustu Kia e-Niro -mallistoon tästä.