Kia e-Niro -täyssähköauto opetuskäyttöön

Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO) on hankkinut opetuskäyttöön Kia e-Niro -täyssähköauton. Auto on merkittävässä roolissa autoalan perustutkintoon opiskelevien koulutusohjelmassa.

”Olemme perustamassa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon uutta sähköisen liikkumisen akatemiaa, jonka kautta ajamme sisään omaa henkilökuntaa nykyaikaiseen ajoneuvotekniikkaan, mutta ennen kaikkea valmistaudumme opettamaan oppilaillemme turvallisia työskentelytapoja korkeajänniteajoneuvojen parissa. On erittäin tärkeää, että oppilaamme ymmärtävät tulevassa työpaikassaan korjaamon toiminnan ja siellä olevat mahdolliset vaaratekijät”, sanoo autoalan koulutuspäällikkö Janne Kantanen Stadin AO:sta.

Turvallisuus etusijalla

Autokeskus Konalan toimittama Kia e-Niro tulee Stadin AO:ssa opetuskäyttöön kolmen muun sähköisen ajoneuvon ja yhden sähkömoottoripyörän kanssa.

”Sähköautojen yleistyessä autoalan ammattilaisen on osattava luovuttaa korkeajänniteajoneuvo sellaisessa kunnossa, että asiakkaan on helppo ja turvallinen käyttää niitä. Olemme valmistautumassa sähköisen liikkumisen opetukseen hankkimalla niin osaamista, materiaalia kuin laitteistoakin. Kia e-Niro sopii tähän kokonaisuuteen erinomaisesti laadun ja tekniikkansa ansiosta”, Kantanen jatkaa.

Kia e-Niron toimintamatka sähköllä on jopa 454 kilometriä. Auto on ollut Ruotsin myydyin sähköauto kahtena viime kuukautena.

”Olemme iloisia, että Stadin AO valinnut koulutuskäyttöön Kia e-Niro-täyssähköauton. Autoalan opiskelijoilta vaaditaan yhä enemmän korkeajänniteteknologian asiantuntemusta. Kia e-Niro tarjoaa opiskelijoille loistavan alustan sähköisen liikenteen perehdytykseen niin teorian kuin käytännönkin tasolla”, sanoo tekninen kouluttaja Rami Vähävirta Kia-maahantuonnista.

Stadin AO & Kia e-Niro. Kuvassa vasemmalta Rami Vähävirta, Mika Saroma ja Janne Kantanen.

> Tilaa MyKia-uutiskirje