Kia EV Day -tapahtumassa paljastettiin kaksi uutta konseptimallia

Kia vauhdittaa sähköautojen yleistymistä sähköautomallistonsa laajentumisella. Kia EV Day -tapahtumassa paljastettiin lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Kia Corporation järjesti lokakuussa ensimmäistä kertaa brändin tulevaisuutta valottavan Kia EV Day -tapahtuman Koreassa. Tapahtumassa nähtiin kaikkiaan kolme uutta EV-sarjan autoa. Tällä merkki haluaa vahvistaa sen kunnianhimoista globaalia strategiaa olla johtamassa ja nopeuttamassa sähköautojen vallankumousta.

Tapahtumassa brändi esitteli visionsa ”sähköautoja kaikille”, sekä strategiansa laajentaa EV-mallistoaan merkittävästi ja nopeasti. EV6:n ja EV9:n lanseerausten myötä Kia on vakiinnuttanut asemansa vahvana sähköautojen valmistajana, ja tämä saa nyt jatkoa kolmen uuden sähköautomallin myötä. Uutuudet sijoittuvat kompaktista keskikokoisten autojen luokkaan ja näin ollen mallisto tarjoaa entistä useammalle asiakkaalle mahdollisuuden päästä sähköautoilun pariin.

Yksi päivän tähdistä oli Kia EV5, joka on erityisesti milleniaaleille suunnattu keskikokoluokan SUV-malli. Tämän lisäksi nähtiin kaksi konseptiautoa. Näistä Kia Concept EV3 tarjoaa Kia EV9:n tyyliä kompaktin SUV:n kuorissa, kun taas Kia Concept EV4 määrittää uudelleen sähköisten sedanien luokan näyttävällä muotoilullaan. Malliston julkistamisen lisäksi tapahtumassa esiteltiin Kian sähköautostrategiaa, jonka tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta ja vastata yleisiin huolenaiheisiin, mukaan lukien latausinfrastruktuuri.

”Kia keskittyy innokkaasti tarjoamaan ratkaisuja huolenaiheisiin, jotka edelleen aiheuttavat epäröintiä sähköautojen oston yhteydessä. Vastaamme asiakkaiden odotuksiin tarjoamalla täyden valikoiman sähköautoja eri hintaluokissa ja parantamalla latausinfrastruktuurin saatavuutta”, toimitusjohtaja Ho Sung Song sanoi.

Kian tavoitteena on saavuttaa miljoonan sähköauton vuotuinen myyntitavoite vuoteen 2026 mennessä, ja nostaa se 1,6 miljoonaan autoon vuoteen 2030 mennessä tänään julkistettujen tuotteiden ja suunnitelmien avulla.

Kia EV5 vastaa modernien perheiden tarpeisiin

Kia EV5 on merkin kolmas pelkästään sähköautoja varten suunnittelulle E-GMP-rakenteelle perustuva malli. Kian ”Oposites United” -suunnittelufilosofiaan perustuva muotoilu yhdistää ainutlaatuisen monipuolisuuden ja erinomaisen mukavuuden edistyneeseen tekniikkaan, dynaamiseen suorituskykyyn ja uraauurtavaan turvallisuuteen tarjoten ainutlaatuisen vaihtoehdon luokassaan.

Uutuusmallin tuotanto ja myynti on jo alkanut Kiinan markkinoilla ja seuraavaksi EV5 nähdään Kian kotimarkkinoilla Koreassa. Toistaiseksi Euroopan tulon aikataulu on vielä auki.

Koreassa myytävän mallisto osalta kerrotaan, että tarjolle tulee sekä 58 kWh ja 81 kWh akkuversiot. EV5 tulee tarjolle sekä kaksi- että nelivetoisena ja näiden versioiden teholukemat ovat 160 kW (218 hv) ja 225 kW (306 hv).

Ohjaamo tarjoaa avaran sekä modernin toimintaympäristön. EV5 on varustettu nykyaikaisella Navigation Cockpit -multimediajärjestelmällä, joka langattomia tukee ohjelmistopäivityksiä. Kuljettajan edessä on panoraamanäyttö, joka yhdistää 12,3-tuumaisen mittariston, 12,3-tuumaisen multimediajärjestelmän näytön sekä 5-tuumaisen ilmastointinäytön. Nämä tarjoavat kuljettajalle kattavasti kaiken olennaisen tiedon ajon aikana.

Kia Concept EV3 – lippulaivan tyyliä kompaktissa paketissa

Kia Concept EV3 edustaa brändin visiota sähköisestä kompaktista CUV:sta, joka yhdistää vaivattomasti käytännöllisyyden ja ajonautinnon. Se tarjoaa käyttäjille tuttuja elementtejä Kian tuoreesta lippulaivamalli EV9:stä teknologian, käytännöllisyyden ja muotoilun osalta kompaktissa ja helposti saavutettavassa muodossa.

Korin muotoilussa korostuvat pitkälle ulottuva tuulilasi sekä loivasti laskeva kattolinja, jotka luovat ainutlaatuisen siluetin. Kulmikkaaksi muotoillut pyöränkaaret antavat autolle voimakkaan ja jämäkästi maassa seisovan vaikutelman. Tämän vastapainona visuaalisesti kelluvan vaikutelman tarjoava katto tuo keveyttä auton yläosaan.

Sisätiloissa Concept EV3 yhdistää poikkeuksellisen käytännöllisyyden matkustamon ainutlaatuiseen tunnelmaan ja muotoiluun. Puhtailla muodoilla ja kauniilla pinnoilla varustetun ohjaamon rauhoittavaa tunnelmaa tehostetaan pehmeällä tunnelmavalaistuksella. Ohjaamo tarjoaa matkustajilleen tunteita rauhoittavan ympäristön.

Kia Concept EV4 – tulevaisuuden sedan

Kia Concept EV4:n muotoilu vie ajatukset kohti perinteisiä sedaneita. Mallin muotoja määrittävät harmoniset ja itsevarmat geometriset muodot yhdessä teknisyyttä korostavien pintojen kanssa. Matala keula yhdessä pitkälle ulottuvan perän kanssa luovat ainutlaatuisen siluetin, jota säestävät funktionaaliset aerodynaamiset elementit.

Sisätiloissa on vastassa tyylikäs yleisilme, jossa kuljettaja asetetaan etusijalle. Ilmastoinnin kytkimet on suunniteltu olemaan näkyvillä vain tarpeen vaatiessa ja tuuletusaukot sulautuvat osaksi kojelaudan kuviointia. Ohjaamon kapselimainen tunnelma antaa kuljettajalle mahdollisuuden olla yhteydessä ajoneuvoon uudella ja välittömällä tavalla. Tyylikkäästi toteutettu kahden näyttöpinnan kokonaisuus tarjoaa kuljettajalle kaiken tarvittavan informaation samalla auttaen kuljettajaa sulkemaan häiritsevät elementit pois keskittymisen tieltä.