Kia EV6:lle arvostettu muotoilupalkinto

Kian uusi muotoilufilosofia kerää kiitosta. Se näkyy merkin uusissa malleissa.

Kia on saavuttanut kaksi arvostettua Good Design -muotoilupalkintoa sen uusimmilla malleillaan. Palkinnot myönnettiin EV6-sähköautolle sekä neljännen sukupolven Kia Carnivalille “tranportation”-kategoriassa.

EV6 on Kian täysin uusi sähköauto, joka perustuu yhtiön uudelle E-GMP-sähköautoalustalle. Auton toimintamatka sähköllä on jopa 528 kilometriä. EV6 hyödyntää Kian uutta ”Opposites United” -muotoilufilosofiaa, joka saa inspiraationsa luonnon ja ihmiskunnan kontrasteista. Muotoilufilosofian keskiössä on uusi visuaalinen identiteetti. Sen tarkoituksena on herättää positiivisia tuntemuksia hyödyntämällä terävien ja veistoksellisten muotojen kontrastisia yhdistelmiä. Auton keulailmettä hallitsee uusi ”Digital Tiger Face”, joka on sähköiseen aikakauteen päivitetty versio Kian ”Tiger Nose” -maskista. EV6 on valmistettu Etelä-Koreassa, mutta se on suunniteltu yhteistyössä Kian kolmen eri muotoilustudion kanssa Koreassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Myös Carnival palkittiin

Kia Carnival (MPV) on suunniteltu Kian Kalifornian muotoilustudiossa. Auton muotoilussa on samaa rohkeaa visuaalista ulkonäköä, jota löytyy merkin erittäin menestyneistä Sorento-, Telluride- ja Seltos -malleista. Euroopan ulkopuolella myytävä Carnival on saatavana jopa kahdeksanpaikkaisena. Auto tarjoaakin ensiluokkaisen pohjaratkaisun, joka mahdollistaa luokkansa parhaat matkustaja- ja tavaratilat. 

”Good Design -palkintojen saaminen on osoitus siitä lähestymistavasta, jonka omaksuimme Kia EV6:n ja Kia Carnivalin muotoilussa. Se on kunnianosoitus lahjakkaan kansainvälisen suunnittelutiimimme yhteistyölle. Kyseessä on todellakin ollut ratkaiseva vuosi meille. Lanseerasimme uuden muotoilufilosofiamme, joka näkyy jo autoissamme. Olemme päättäneet varmistaa, että Kia haastaa edelleen automuotoilun rajoja”, sanoo Kian muotoilukeskuksen johtaja Karim Habib.

Vanhimmista muotoilukilpailuista

Uusimmat Good Design -tunnustukset ovat jatkumoa brändin arvostetulle muotoilulle. Viime vuonna vastaavat palkinnot myönnettiin neljännen sukupolven Kia Sorentolle sekä Kia K5:lle.

Good Design järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1950, ja se on yksi maailman vanhimmista muotoilukilpailuista. Tuomaristo valitsee joka vuosi tuotteita ja alan johtajia yli 50 maasta, jotka ovat määrittäneet uusia suuntaviivoja innovaatioille, kestävyydelle sekä toimivuudelle.