Kia EV9 Concept esittelee tulevan lippulaivan tyyliä

Kia laajentaa sähköautovalikoimaansa lähivuosina kiihtyvään tahtiin. Ensi vuonna nähdään koko malliston lippulaivan paikan ottava rohkea katumaasturi.

Kia EV9 Concept on enemmän kuin pelkkä konseptiauto. Siinä yhdistyvät inspiroiva ulkomuoto, tilan ja tyylin uudelleen määrittävät sisätilat sekä uusimman sukupolven nollapäästöinen täysin sähköinen voimalinja. EV9 Concept antaa esimakua siitä, mitä Kialta on tulossa seuraavaksi.

EV9 Conceptin muotoilu on pysäyttävä. Laajat tasaiset pinnat, hallitut pokkaukset ja selkeät linjat luovat autolle itsevarman ja tyylikkään olemuksen. Keulasta löytyy paitsi Kian uusi logo myös uuden sukupolven Digital Tiger Face -maski, joka tuo sopivan liittymispinnan nykyiseen mallistoon. Täysin korinvärinen maski on varustettu pintaan piiloutuvilla valoelementeillä, jotka tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin valoanimaatioihin.

4,93 metrin kokonaispituus, 2,055 metrin leveys, 1,79 metrin korkeus sekä 3,1 metrin akseliväli varmistavat auton mahtipontiset sekä samalla tyylikkäät mittasuhteet. Konseptiauton komean kokonaisuuden kruunaavat näyttävät 22-tuumaiset vanteet. Tämä auto ei todellakaan jää huomaamatta.

Ulkomitat varmistavat myös ensiluokkaisen tilantarjonnan ja istuimia löytyykin kolmesta rivistä. Sisätiloissa yhdistyvät ulkonäön itsevarma tyyli, moderni ja avara design sekä laadukkaat ja vastuullisesti valitut materiaalit. Kojelaudan päältä löytyy laaja 27-tuumainen näyttö ja A-pilarien juuriin on sijoitettu kameroilla toteutetut sivupeilit.

Avarat sisätilat ovat muokattavissa erilaisiin tilanteisiin kolmen ainutlaatuisen tila-asetuksen kautta. Auton liikkuessa käytössä on Active Mode. Silloin tärkein prioriteetti on kuljettajan ympärillä. Kun auto ei liiku, tarjoaa EV9 Concept uusia mahdollisuuksia. Pause Mode muuttaa auton ohjaamon ensiluokkaukseksi lounge-tilaksi. Tällä asetuksella ensimmäinen istuinrivi kääntyy 180-astetta, keskimmäinen istuinrivi taittuu kasaan ja muuntautuu pöytäryhmäksi kolmannen istuinrivin eteen. Kolmas mahdollinen asetus on Enjoy Mode. Tässä asetuksessa avataan takaluukku ja kolmas istuinrivi toimii suorastaan rantatuolien kaltaisena nautiskelupaikkana.

Konseptiauton viitoittamia linjoja noudatteleva Kia EV9 -malli nähdään vuoden 2023 aikana. Tuotantoversio tulee tarjoamaan yli 500 kilometrin toimintamatkan ja massiivinen nelivetoinen SUV saavuttaa sadan kilometrin tuntinopeuden noin viidessä sekunnissa.