Ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun Kuopion suurimmassa autoliikkeessä valmistaudutaan vuoden tärkeimpään tapahtumaan. J. Rinta-Jouppi Oy aloitti Kuopiossa tammikuussa Kia-automyynnin ja -huollon, mutta virallisten avajaisten vuoro on 12.-15. maaliskuuta.

”Kia-avajaiset tulevat olemaan ylivoimaisesti kovin juttu Kuopiossa. Tulemmme olemaan merkin kanssa näkyvästi esillä. Haluamme olla Suomen paras Kia-jälleenmyyjä”, sanoo J. Rinta-Jouppi Oy:n paikallisjohtaja Jani Turunen, joka on monelle kuopiolaiselle tuttu Kia-kauppias jo vuosien takaa.

Vähintään yhtä tuttu mies on avajaisten alla liikkeessä pyörähtävä jääkiekkolegenda Hannu Kapanen, jonka punainen Kia Ceed on miehen tavaramerkki kaupugilla liikkuessaan. Kapasella on Turusen tavoin kaikille aikaa, eikä savolaisten hyväntuulinen jutustelu voi olla tarttumatta ulkopaikkakuntalaiseen.

”On aivan huikea fiilis. Olen työskennelyt Kian kanssa vuodesta 2009 alkaen. On ollut hienoa seurata miten mallisto ja merkki ovat kehittyneet. Kian mallisto on tällä hetkellä todella laaja. Lisäksi Kia on hybridi- ja sähköautomarkkinoilla yksi edelläkävijöistä”, Turunen sanoo.

Asiakaspalvelu A ja O

Turusen rinnalla Kia-myynnissä palvelevat automyyjät Jyri Rissanen ja Martti Kahelin, joilla on niiin ikään pitkä kokemus autokaupasta. Kia-taustaisia ammattilaisia löytyy myös huollon puolelta.

”Asiakaspalvelu on meidän toiminnassa kaiken A ja O. Asiakkaan on aina helppo tulla tänne. Kuopion alueella on hyvä tehdä autokauppaa. Tämä on laaja maakunta, mutta kilpailua on paljon”, Turunen sanoo.

Myös Pohjois-Savossa näkyy asiakkaiden kiinnostus sähköisiin ajoneuvoihin. Kia lanseeraa maaliskuussa täysin uudet XCeedin ja Ceed Sportswagonin ladattavat hybridiversiot.

”Hybridien kysyntä kasvaa koko ajan, samoin ladattavien hybridien. Myös täyssähköautoihin on kiinnostusta. Olemme jo myyneet ensimmäisen e-Niro-sähköauton kuopiolaiselle perheelle. Ekologisuus painoi heidän valinnassaan”, Turunen kertoo.

J. Rinta-Jouppi palvelee Kuopiossa osoitteessa Volttikatu 7.

Delta Auto Kuopio palvelee Kia-asiakkaita osoitteessa Väliköntie 6.

J. Rinta-Jouppi Oy:n Kia-avajaisia vietetään Kuopiossa 12-15. maaliskuuta.

Kuvat: Nea Rissanen

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita ladattava Ceed Sportswagon käyttöösi!