Kia mahdollistaa over-the-air-päivitykset koko mallistoon

Verkkoyhteyden yli tehtävien ohjelmistopäivitysten tuki laajenee Kia-mallistossa. Kaikki mallivuoden 2022 ja uudemmat navigointilaitteella varustetut mallit pystyvät hyödyntämään tätä ominaisuutta.

Tuoreiden Kia-mallien omistajat pääsevät nyt hyötymään navigointi- ja multimediajärjestelmän aiempaa helpommasta sekä nopeammasta päivittämisestä. Kiitos tästä kuuluu over-the-air (OTA) toiminnallisuudelle. Tämä mahdollistaa kyseisten järjestelmien automaattisen päivittämisen verkkoyhteydellä. Aikaisemmin asiakas on voinut ladata uuden ohjelmistoversion Kia Navigation Updater -portaalista (https://update.kia.com/EU/FI/Main). Samalta sivustolta löytyvät myös päivitysten soveltuvuus mallikohtaisesti sekä päivitysten sisällöt.

OTA-päivitykset tulevat tarjolle kaikkiin navigointilaitteella varustettuihin Kian malleihin mallivuoden 2022 autoista lähtien. Merkittävin etu asiakkaalle toiminnallisuudesta tulee vaivattomuuden sekä nopeuden myötä. Esimerkiksi mahdolliset ohjelmistobugit pystytään päivittämään välittömästi päivityksen tullessa tarjolle. Päivitykset tarkistetaan ja suoritetaan edelleen aina myös osana auton huolto-ohjelman mukaisia huoltoja.

OTA-päivityksillä autoihin voidaan tuoda myös uusia toiminnallisuuksia. Kian ensimmäisessä OTA-päivityksessä sähköautoihin tuotiin tarjolle toistaiseksi vain EV6:ssa ollut ECO Design -teema, tarjolle tuli uusia luonnon ääniä ja ilmastoinnin ohjaus sai parannuksia.

Käyttäjältä OTA-päivitysten saaminen vaatii vain automaattisen päivitysten hyväksymisen auton asetusvalikosta. Tämän jälkeen auto ilmoittaa käyttäjää uuden ohjelmistoversion lataamisesta ja käyttäjä voi valita, asennetaanko päivitys heti vai auton sammuttamisen jälkeen. Itse päivityksen aikana multimediajärjestelmä ei ole käytettävissä.

Tiesithän, että voit tarkistaa oman autosi mahdollisesti avoimet tehdaskampanjat Kia.fi-verkkosivuilta?