Täysin uusi Kia Niro esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Uusi vähäpäästöinen hybridi-crossover Niro on Kian ensimmäinen auto, joka hyödyntää täysin uutta hybridimalleille suunniteltua perusrakennetta.

Kia Niro tarjoaa monikäyttöisyyttä ja kompaktin crossoverin vetovoimaisuutta yhdessä taloudellisen ja modernin voimalinjan kanssa. Upea muotoilu erottaa Niron sen konservatiivisista hybridikilpailijoistaan.

Kia Niro on suunniteltu täysin uudelle alustalle, joka on kehitetty erillään muista Kia-malleista. Alusta hyödyntää ympäristötietoista teknologiaa ja seuraavan sukupolven voimalinjaa. Kia tavoittelee Nirolle 89 gramman CO2-päästöjä. Niron voimalinjana on 1.6 GDI -bensamoottori, litiumioniakku, 32 kW:n sähkömoottori ja 6-vaihteinen kaksoiskytkin automaattivaihteisto.

”Kia Niro tarjoaa houkuttelevan yhdistelmän crossoverin käytettävyyttä, modernia muotoilua ja alhaisia käyttökustannuksia. Niro täyttää markkinoilla olevan aukon crossoverille, jolla on alhaiset CO2-päästöt. Auto tulee vetoamaan laajaan asiakasryhmään Euroopassa”, sanoo Kian Euroopan johtaja Michael Cole.

”Hybridiautojen myynti on yli tuplaantunut Euroopassa viimeisen viiden vuoden aikana. On ennustettu, että hybridien myynti kasvaa Euroopassa 700 000 kappaleeseen vuoteen 2020 mennessä. Niro mahdollistaa Kian vastaamaan tähän kasvaneeseen kysyntään ja samalla se auttaa meitä tavoitteessamme vähentää autojemme polttoaineen kulututusta keskimäärin 25 prosentilla vuoden 2014 tasosta”, Cole jatkaa.

Kompakti ja urheilullinen

Kia Niron näyttävästä muotoilusta ovat vastanneet Kian Yhdysvaltain ja Korean muotoilukeskukset. Tuloksena on tyylikäs ja käytännöllinen crossover, jonka vetovoimaisuutta korostavat aerodynaaminen kori ja veistokselliset pinnat. Niro on kuitenkin heti tunnistettavissa Kiaksi sen ”tiger-nose-säleiköstä” ja merkille muista ominaisista tunnuspiirteistä.

Kia Niro on kompakti ja urheilullinen SUV, jonka piirteissä korostuvat suhteellisen pitkä konepelti, nouseva hartialinja ja lyhyet ylitykset. Niron atleettinen olemus erottaa sen muista markkinoilla olevista hybridiautoista. Niron suunnittelussa onkin panostettu sen virtaviivaisuuteen. Auton ilmanvastuskerroin on vain 0.29 Cd tehden siitä monia kilpailijoitaan aerodynaamisemman.

Monikäyttöiset tilat

Kia Niro sijoittuu Kia-mallistossa Sportagen ja cee’din väliin. Niro on pituudeltaan (4335 mm) Sportagea lyhyempi mutta cee’din hatchback-versiota pidempi. Niron suhteellisen pitkä akseliväli (2700 mm) ja lyhyet etu- ja takaylitykset (870 mm ja 785 mm) mahdollistavat tehokkaan sisätilojen käytön. Kia Niron matkustamo onkin suunniteltu antamaan tilava ja moderni vaikutelma. Samalla se on erittäin toimiva. Matkustamo tarjoaa kaikille matkustajille runsaasti jalka-, hartia- ja pääntilaa. Niron tavaratilaan ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja pieneen tilaan takaistuimien alle pakatun korkeajänniteakun ansiosta. Niron 421 (VDA) litran tavaratila lisää auton monikäyttöisyyttä. Lisäksi autoon on myöhemmin saatavilla vetokoukku, joka mahdollistaa 1300 kilon vetokyvyn.

Niro seuraa uusimpia Kia-malleja tarjoten korkealuokkaisia sisätilojen materiaaleja. Niroon on saatavana useita sisätilojen verhoiluvaihtoehtoja. Ulkovärejä puolestaan on tarjolla seitsemän, ja ostajilla on valittavinaan valikoima 16” tai 18” vanteita.

Tehokas ja taloudellinen

Kia Niro tavoittelee luokkansa parasta polttoainetaloudellisuutta kompaktien crossovereiden segmentissä. Atkinson-työkiertoa käyttävä 1.6 GDI -bensiinimoottori (105 hv & 147 Nm) on yhdistetty 44 hv (32 kW) sähkömoottoriin ja 1,56 kWh:n litiumioniakkuun. Yhteisteholtaan 141 hevosvoiman voimalinja hyödyntää tehokasta Kian 6-vaihteista kaksoiskytkinvaihteistoa (6 DCT), jonka uusin versio on suunniteltu erityisesti Niron modernin hybridivoimalinjan vaatimuksiin tarjoten nopean vaihtotapahtuman ja nautinnollisempaa ajettavuutta.

Niron 33 kg painava 1,56 kWh:n litiumioniakku on kevyin ja tehokkain Kian tähän mennessä käyttämä akkupaketti. Sillä on jopa 50 prosenttia suurempi energiatiheys ja 13 prosenttia parempi energiatehokkuus kuin tärkeimmillä kilpailijoilla.

Uutta teknologiaa

Kia Niroon saatavilla uusi Eco-Driving Assistant System (Eco-DAS), jossa kaksi eri teknologiaa auttaa kuljettajaa säästämään sähköenergiaa kaikissa ajo-olosuhteissa. Coasting Guide Control (CGC) ja Predictive Energy Control (PEC) hyödyntävät auton navigointijärjestelmää ennakoiden edessä olevia tieolosuhteita. Niroon on tarjolla myös Kian uusimpia turvallisuus- ja mukavuusvarusteita.

Kia Niro lanseerataan Suomessa syksyllä.