Kia Niro mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun finaalissa

Perinteinen Vuoden Auto Suomessa -kilpailu on jälleen käynnissä. Kia Niro selvitti tiensä toiselle kierrokselle kuuden finalistin joukkoon.

Vuoden Auto Suomessa on Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämä vuosittainen kilpailu. Kilpailussa ovat mukana kaikki kuluneen vuoden aikana Suomen markkinoille tulleet uudet automallit. Tämän vuoden kilpailussa Kialta oli mukana ensimmäisellä kierroksella Niro ja Sportage. Yhteensä ensimmäisellä kierroksella oli autoja mukana 30.

Ensimmäisellä kierroksella Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistöstä koostuva tuomaristo antaa äänensä kuudelle suosikilleen. Kuusi eniten ääniä saanutta autoa jatkavat finaalikierrokselle, ja tänä vuonna Kia Niro selvitti tiensä finaaliin. Tärkeimpänä valintaperusteena kilpailun säännöissä on rahalle saatava vastine. Tämän lisäksi tuomaristo arvioi muun muassa auton tiloja, tarjolla olevia teknologioita, mukavuutta ja laatuvaikutelmaa, ajettavuutta sekä turvallisuutta.

Uusi Kia Niro on tarjolla kolmella sähköisellä voimalinjalla.
Uusi Kia Niro on tarjolla kolmella sähköisellä voimalinjalla.

Toisen sukupolven Kia Niro on vahva ehdokas Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailussa. Perustan menestykselle sekä markkinoilla että kilpailussa luo monipuolinen ja nykyaikainen voimalinjavalikoima. Harva auto on tarjolla täyshybridinä, ladattavana hybridinä ja täyssähköversiona. Eri voimalinjavaihtoehtojen hinnat alkavat samassa järjestyksessä 31 921, 38 277 ja 45 882 eurosta. Tämä kattaus antaa kuluttajalla mahdollisuuden valita parhaiten omaan käyttöön sopivan käyttövoiman.

Tilaa ja mukavuutta

Kaikkia Niro malleja yhdistävät hulppea tilantarjonta, nykyaikaiset varustelumahdollisuudet sekä mukavuuden että turvallisuuden suhteen, sekä hyvä matkustusmukavuus. Edelliseen sukupolveen verrattuna Niron takapenkillä on 61 milliä lisää jalkatilaa, mikä parantaa merkittävästi aikuismatkustajien mukavuutta ja helpottaa lapsiperheen arkea.

Takatilat ovat kasvaneet etenkin etupenkkien muotoilun ansiosta.
Takatilat ovat kasvaneet etenkin etupenkkien muotoilun ansiosta.

Ohjaamon tyylissä on otettu mallia Kian isommista malleista, EV6:sta ja Sportagesta. Yhtenäisen pinnan alta löytyy kaksi 10,25-tuumaista näyttöä, jotka tarjoavat monipuolista informaatiota sekä kuljettajalle että apumatkustajalle. Multimedianäytön alapuolelta löytyy ohjaamon modernia tyyliä alleviivaava monikäyttöpaneeli.

Varustelun suhteen Kia Niro vakuuttaa vaativankin autoilijan. Mukavuudesta huolehtivat automaatti-ilmastoinnin lisäksi, neljä lämmitettyä istuinta, sähkösäätöiset ja tuuletetut etuistuimet, laadukas Harman Kardonin äänentoisto, vegaaninen nahkaverhoilu ja auton avaimeton käyttö.

Ohjaamossa vallitsee erittäin laadukas ja tyylikäs tunnelma, minkä lisäksi käytettävyys on kohdallaan.
Ohjaamossa vallitsee erittäin laadukas ja tyylikäs tunnelma, minkä lisäksi käytettävyys on kohdallaan.

Mukavuuden lisäksi turvallisuutta parantavat kaksois-LED-ajovalot, tuulilasin heijastusnäyttö, aktiivinen vakionopeudensäädin ja kaistallapitoavustin, katvealueen valvontajärjestelmä sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailu jatkuu seuraavaksi finalistien koeajokierroksella, jossa tuomaristolla on mahdollisuus tutustua kattavasti ehdokkaisiin. Tämän jälkeen tuomaristo pisteyttää ehdokkaat ja voittaja julkaistaan perjantaina 16.12. järjestettävässä Auto- ja liikennegaalassa.

Kia Niro EV