Kia palkittiin jälleen J.D. Powerin luotettavuustutkimuksessa

Valtamerkkien ykköstilan lisäksi kolme Kian mallia palkittiin omissa segmenteissään parhaina kattavassa J.D. Powerin luotettavuustutkimuksessa Yhdysvalloissa.

Kia saavutti jälleen valtamerkkien ykköstilan J.D. Powerin 2023 luotettavuustutkimuksessa Yhdysvalloissa valtamerkkien osalta. Tämä on kolmas kerta peräkkäin, kun Kian omistajat ovat raportoineet vähiten ongelmia kolmen vuoden omistamisen jälkeen. Palkinnon arvoa nostaa entisestään se, että Kia voitti kolmella mallilla myös yksittäiset segmentit. Kompaktin kokoluokan voiton nappasi Forte, keskikokoisissa autoissa ykköstilan vei Optima ja kompaktien katumaasturien luokkavoiton otti Sportage. Forte perustuu pitkälti samaan tekniikkaan kuin Euroopassa myytävä Ceed.

Kia Sportage 2020

– On kaksi eri asiaa, että Kia mainostaa maailmanluokan luotettavuutta ja että J.D. Powerin kaltainen organisaatio tunnistaa tämän, toteaa Kia Amerikan ja Kia Pohjois-Amerikan johtaja Sean Yoon.

– Nämä J.D. Powerin tunnustukset ovat osoitus omistautumisestamme luotettavien tuotteiden kehittämiseen. Se, että meidät on valittu valtamerkkien parhaaksi brändiksi kolme vuotta peräkkäin, on osoitus siitä, että asiakkaamme seisovat tuotteidemme takana omakohtaisen kokemuksensa perusteella, Sean Yoon jatkaa.

Autoalan laajuisessa tutkimuksessa tarkastellaan ongelmia, joita kolme vuotta vanhojen ajoneuvojen alkuperäiset omistajat ovat kohdanneet viimeisen 12 kuukauden aikana. Kokonaisluotettavuus määräytyy 100 ajoneuvoa kohti esiintyneiden ongelmien lukumäärän perusteella (PP100). Näin ollen pienempi pistemäärä kuvastaa korkeampaa luotettavuustasoa. Kokonaistulos koostui 30 062 suoritetusta tutkimuksesta, joissa selvitettiin, miten 2020-mallivuoden ajoneuvot suoriutuvat tällä hetkellä laadun, osien vaihdon ja houkuttelevuuden suhteen.

Kia Optima 2020

– J.D. Power kerää ja kokoaa kymmeniä tuhansia kuluttajakokemuksia vahvistetuilta omistajilta. Kian asiakkaat ovat antaneet korkeita arvioita, jotka ylistävät heidän kokemustaan ​​kolmen vuoden omistamisen jälkeen, kertoo J.D. Powerin autoteollisuusosaston johtaja Doug Betts.

– Kolmannen kerran peräkkäin valtamerkkien luotettavimman merkin tittelin voittaminen sekä Kia Sportagen, Kia Forten ja Kia Optiman palkinnot omissa luokissaan osoittavat, että Kia on kuunnellut asiakkaita ja tarjoaa luotettavuutta, jota asiakkaat arvostavat, Doug Betts summaa.

Tutkimuksessa huomioidaan 184 tiettyä ongelma-aluetta yhteensä yhdeksässä kategoriassa, joita ovat ilmastointi, kuljettajaa avustavat järjestelmät, ajokokemus, kori, hallintalaitteet (sisältäen näytöt ja ohjaamon toiminnallisuudet), sisustus, voimalinja sekä istuimet.