Kia Motors paljastaa täysin uuden Kia Sportagen ensimmäisen kerran maailmanlaajuisesti Frankfurtin autonäyttelyssä 15. syyskuuta.

Neljännen sukupolven Sportagen tunnuspiirteenä on rohkea ja edistyksellinen muotoilu. Auto huokuu voimaa ja ketteryyttä – tarkastelipa sitä mistä kulmasta tahansa. Innoitusta on haettu uusimpien hävittäjäkoneiden sileiden ja terävien pintojen kontrasteista.

Uuden Kia Sportagen keulailme on kokenut näkyvän muutoksen. Etuvalot eivät enää ole integroituna jäähdyttimen säleikköön, vaan ne kaartavat taaksepäin aiempaa terävämmin muotoillun konepellin ulkoreunaa ja pyöräkoteloja pitkin. Sportagen tunnistaa heti Kiaksi. Sen madallettu ja levennetty, ”tiger-nose-säleikkö” tuo Sportagen keulaan jykevyyttä, mikä tekee auton olemuksesta entistä vaikuttavamman.

Uusitun Sportagen profiili on nyt entistä urheilullisempi ja virtaviivaisempi. Sivulta katsottuna Sportage on edeltäjänsä tapaan aerodynaaminen muodoltaan. Sulavalinjainen kori, voimakkaammat pyöräkotelot ja tiukat linjat antavat Sportagelle entistä dynaamisemman ja jäntevämmän ulkomuodon.

Takaosassa uuden Sportagen vaakasuorat muodot ja pintojen runsaus korostavat auton leveyttä. Vuoden 2013 Kia Provo -konseptiautosta innoitteensa saaneita niukkalinjaisia yhdistelmävaloja yhdistää koko perän leveydeltä kulkeva lista. Vilkut ja peruutusvalot ovat erillään, mikä tuo lisää painoa ja vakautta auton alaosan ulkonäköön.

Uuden Sportagen muotoilusta on vastannut Kian Euroopan muotoilukeskus.