Kia on vahvasti mukana toukokuun lopussa järjestettävissä squashin SM-kisoissa. Kilpailu kantaa Kia Squash SM2021 -nimeä ja sen mitalipelit näytetään suorana Yle Areenassa ja TV2:lla 30. toukokuuta.

Suomessa oli tarkoitus järjestää squashin EM-joukkuekilpailu elokuussa Mall of Triplan kulttuuriaukiolla, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan koronatilanteesta johtuen. Lajin ykköstapahtumaksi onkin nousemassa Kia Squash SM2021, joka kerää kotimaiset huiput lasikoppiin niin miehissä kuin naisissakin.

”Naisten puolella kaikki huiput ovat mukana. Miesten puolella on tällä hetkellä vielä pari kysymysmerkkiä. Naisissa Suomen ykkönen Emilia Soini on ehdoton ennakkosuosikki. Finaalipaikasta taistelevat Riina Koskinen ja Englannissa tätä nykyä asustava Emilia Korhonen. Miehissä Miko Äijänen on suosikki, jos mies toipuu lievästä loukkaantumisestaan”, kertoo squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto.

Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto ja miesten ykköspelaaja Miko Äijänen valmiina squashin SM-kisoihin, jossa kia on turnauksen pääyhteistyökumppani.

EM-kisojen peruuntuminen pettymys

EM-kisojen peruuntuminen oli valtaisa pettymys squashliitolle.

”Olimme suunnitelleet kisoja yli kaksi vuotta ja ne oli jo kerran siirretty neljällä kuukaudella eteenpäin. Olimme vahvassa uskossa, että kisat pystytään järjestämään elokuussa, mutta squashin Euroopan kattojärjestö ESF päätti yksituumaisesti peruuttaa kisat. Vaikka pettymys oli suuri, niin on katsottava eteenpäin. Nyt tehdään SM-kilpailut niin hyvin kuin pystytään ja katsotaan, mitä uutta keksitään syksyllä ja tulevina vuosina”, Monto kertoo.

Lajille on erittäin tärkeää, että SM-kisat televisioidaan. Yleisöä ei koronarajoituksista johtuen Talissa pelattavaan turnaukseen voida ottaa.

”Meille on ehdottoman tärkeää, että squash näkyy mediassa ja televisiolla tavoitetaan kuitenkin erittäin suuri osa kohderyhmäämme. Nykyteknologia on tehnyt squashista erittäin hyvän TV-lajin. Pallo erottuu hyvin ja lajin vauhdikkuus on helposti havaittavissa. Meillä tulee olemaan asiantuntevat selostajat Ylen lähetyksessä, joten heitä kannattaa ilman muuta kuunnella. Kisojen alkupelejä voi seurata jo 29.5. alkaen streamista, joka löytyy osoitteesta squash.fi/live.”

Kulutus jopa 1000 kaloria tunnissa

Monto kannustaa squashista kiinnostuneita rohkeasti myös kokeilemaan lajia.

Squash on myös erittäin energinen ja fyysisesti vaativa laji. Sykkeet ovat korkealla ja kaloreita kuluu jopa 1000 kaloria tunnissa. Squashkentän koko on 62,5 neliötä eli suuri kaksio tai pieni kolmio. Silti kentän joka nurkkaan liikutaan muutamalla askeleella. Suomessa on suuri määrä aikanaan squashia harrastaneita ja padel on innostanut heidät tarttumaan jälleen mailaan. Sieltä tulee myös squashille paluumuuttajia ja yleisesti kun ihmiset lyövät mailalla palloa, on se hyväksi kaikille mailapeleille.”

Kia Squash SM2021 pelataan Talihallissa 29.-30.5.2021. YLE tekee loppuotteluista erikoislähetyksen sunnuntaina 30.5. klo 18-19:30, ja otteluita voi seurata suorana YLE Areenasta.

Tilaa MyKia-uutiskirje ->