Kia tavoittelee johtavaa sähköautovalmistajan asemaa vastaamalla nopeasti kasvavaan kuluttajien kysyntään. Merkin tavoitteena on, että 25 prosenttia sen maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä olisi sähköautoja vuoteen 2029 mennessä.

Kia tulee esittelemään vuoteen 2027 mennessä yhteensä seitsemän täysin uutta sähköautomallia, joista ensimmäinen saapuu markkinoille jo vuonna 2021. Malli tunnettaan koodinimellä CV. Kyseessä on Kian kaikkien aikojen ensimmäinen pelkästään sähköautona tuotantoon tuleva malli.

Sähköautomallisto laajenee nopeasti

Kia Motors on parhaillaan uudistumassa koko yhtiötä, jotta se pystyy saavuttamaan asettamansa sähköistymistavoitteet. Merkki tulee lähivuosina vauhdittamaan sähköistymisstrategiaansa esittelemällä uusia täyssähköautomalleja. Kia on ilmoittanut jo aiemmin, että sen mallistossa on yhteensä 11 sähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

Kia uudistaa sähköisten autojen suunnittelua, kehitystä ja tuotantoa siten, että se pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin jo tuotesuunnitteluvaiheessa. Kia vastaa markkinoiden vaatimuksiin tarjoamalla kuluttajille monipuolisia tuotteita, jotka soveltuvat esimerkiksi kaupunkikeskuksiin, pitkille matkoille tai suorituskykyä vaativaan ajoon. Lisäksi mukauttamalla Kian uutta sähköautoalustaa, merkki pystyy tarjoamaan sisätiloiltaan luokkansa parhaita autoja.

Eurooppaan yli 2400 latauspistettä

Kia on panostamassa voimakkaasti myös sähköautojen latausinfrastruktuuriin. Yhtiö on perustamassa Eurooppaan yli 2400 uutta latauspistettä yhteistyössä jälleenmyyjäverkoston kanssa. Tämän lisäksi Kia pyrkii takaamaan asiakkailleen kattavan latausinfrastruktuurin strategisten kumppanuuksien avulla. Kia investoi viime vuoden syyskuussa Ionity-yhteisyritykseen, joka on erikoistunut nopeiden latausasemien verkostoon Euroopassa.