Kia teki Suomessa historiaa – joulukuussa numero 1!

Kia nousi Suomen neljänneksi myydyimmäksi automerkiksi.

Kia oli joulukuun rekisteröidyin henkilöautomerkki Suomessa. Merkki saavutti viime kuussa ennätyksellisen 10 prosentin markkinaosuuden. Kyseessä on ensimmäinen kerta merkin historiassa, kun Kia on Suomen rekisteröidyin automerkki yhden kuukauden aikana.

”Mikä onkaan upeampaa, kun päättää vuoden viimeinen kuukausi markkinaykkösenä. Vuosi 2021 oli Kialle kaikin tavoin menestyksekäs. Nousimme Suomen neljänneksi rekisteröidymmäksi automerkiksi ennätyksellisellä 8,4 prosentin markkinaosuudella. Kiitos tästä kuuluu uskollisille asiakkaillemme ja sitoutuneille jälleenmyyjillemme”, kiittää Kia Brand Director Rami Kittilä.

Yli 8000 ensirekisteröintiä

Uusia Kia-autoja rekisteröitiin joulukuussa 644 kappaletta. Suomessa rekisteröitiin viime vuonna Kia-autoja yhteensä 8017 kappaletta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kian myynti kasvoi 16,8 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Kia oli samalla eniten myyntiään kasvattanut automerkki Suomen kymmenen myydyimmän automerkin joukossa. Peräti kolme Kia-mallia (Ceed, Rio ja Niro) oli joulukuussa Suomen kymmenen rekisteröidyimmän automallin joukossa.

”Kia lanseerasi vuonna 2021 uuden logon ja brändisloganin. Samalla esittelimme markkinoilla uusia innovatiivisia tuotteita kuten EV6-täyssähköauton ja ladattavan Sorento Plug-in Hybridin, jotka puhuttelivat uusia kuluttajaryhmiä. Nämä ja täysin uudet Sportage- ja Niro-mallit jatkavat Kian voittokulkua myös vuonna 2022”, sanoo Kittilä.

Kia lanseeraa täysin uuden Sportage-mallin tammikuussa. Uusi Niro saapuu Suomeen vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.