Täysin uusi Kia XCeed esitellään Suomessa lokakuussa. Ensimmäiset autot saapuivat syyskuun lopussa Slovakian tehtaalta Hankoon, josta lähtevät seuraavaksi jälleenmyyjille.

XCeed on Ceed-malliperheen näyttävä crossover-versio, joka on vaihtoehto perinteisille ja isommille SUV-malleille. Auton urheilullista muotoilua korostaa sen coupémainen takaosa. Samalla se tarjoaa kuljettajalle tavallista henkilöautoa suuremman maavaran tuoman hyvän näkyvyyden. Autoon on saatavana runsaasti turvallisuuteen ja älylaitteiden yhdistettävyyteen liittyvää teknologiaa sekä valikoima tehokkaita, turboahdettuja moottoreita.

XCeed-malliston hinnat alkavat 23 990 eurosta. Auto on saatavana kolmena eri varustetasona: LX, EX ja Business Premium. Valittavissa on kolme turboahdettua bensiinimoottoria: 1.0 T-GDI (120 hv), 1.4 T-GDI (140 hv) sekä 1.6 T-GDI (204 hv), joka on myös tehokkaiden Ceed GT:n ja ProCeed GT:n voimanlähteenä. XCeed on saatavana myös kevythybridinä, jolloin voimanlähteenä on energiatehokas dieselmoottori 1.6 CRDi (136 hv). 1,0-litraisella bensiinimoottorilla varustetussa XCeedissä on aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Muihin malleihin on valittavissa myös seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

Puhuu suomea!

Uuteen XCeediin on saatavana suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella. Järjestelmä mahdollistaa kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti. Korkean resoluution näytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä vie muunneltavuuden uudelle tasolle mahdollistaen kolmen eri sovelluksen käytön samanaikaisesti jaetun kosketusnäytön ansiosta. Uuteen XCeediin on saatavana suomenkielinen, 12,3-tuumainen digitaalimittaristo, joka korvaa perinteiset analogiset mittarit.

XCeedissä on matkustajien suojana runsaasti erilaisia aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden ominaisuuksia. Aktiivisen turvallisuuden varusteista XCeediin on saatavana useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, nopeus-, etutörmäys- ja kuolleen kulman varoittimet, pysäköinti-, kaukovalo- ja kaistallapitoavustimet sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Jo LX-varustetasoon kuuluvat vakiona muun muassa aktiivinen kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvonta, LED-ajovalot, kaukovaloautomatiikka ja lämmitettävä ohjauspyörä. Ylellisessä Business Premium -varustetasossa ovat vakiona näiden lisäksimuun muassa10,25-tuumainen kosketusnäyttö, mukautuva kaistallapitoavustin, 12,3-tuumainen digitaalimittaristo ja automaattinen pysäköintijärjestelmä.

Täysin uusi Kia XCeed esitellään Suomessa 11.-13. lokakuuta. XCeed on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin ainutlaatuisella 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuulla.

Tutustu uuteen Kia XCeed-mallistoon tästä.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia XCeed käyttöösi!