Vuosi 2019 oli Kialle kaikkien aikojen paras Suomessa. Kia oli Suomen kuudenneksi rekisteröidyin automerkki ennätyksellisellä 6,4 prosentin markkinaosuudellaan. Uusia Kia-autoja rekisteröitiin Suomessa viime vuonna yhteensä 7187 kappaletta. Kian myynti kasvoi viime vuonna 14,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kian maahantuonti alkoi Suomessa vuonna 2004. Merkki saavutti 6,1 prosentin markkinaosuuden Suomessa vuosina 2013 ja 2016.

”Päättynyt vuosi oli Kialle historiallisen hyvä. Saavutuksemme arvoa korostaa se, että samaan aikaan henkilöautojen ensirekisteröinnit kääntyivät Suomessa laskuun. Tämä on osoitus siitä, että strategiamme toimii ja uudet tuotteet kiinnostavat suomalaisia kuluttajia”, sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Sähköinen mallisto laajenee

Kia esitteli viime vuonna Suomessa täysin uudet XCeed- ja ProCeed-mallit, jotka on otettu markkinoilla hyvin vastaan. Täysin uusi e-Niro-täyssähköauto ja uudistunut Niron hybridimallisto puolestaan vahvistivat Kian asemaa sähköisten mallien edelläkävijänä.

”Kia jatkaa mallistonsa sähköistämistä vuonna 2020. Tuomme alkuvuodesta markkinoille XCeedin ja Ceedin ladattavat hybridiversiot. Odotamme alkaneesta vuodesta Kialle menestyksellistä”, Kittilä jatkaa.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia XCeed käyttöösi!