Kian muotoilupalkintojen määrä nousi jo 47:ään

Täysin uusi Kia Sorento jatkaa merkin ainutlaatuista muotoilumenestystä maailmalla. Sorentolle myönnettiin arvostetut Red Dot ja iF Award -muotoilutunnustukset. Uusimmat voitot nostavat Kian Red Dot ja iF Award -palkintojen yhteismäärän jo 47:ään.

Kia saavutti vuonna 2009 ensimmäisen Red Dot -palkinnon Kia Soul -mallillaan. Yhteensä 26 Kia-mallia on saavuttanut Red Dot -tunnustuksen. Ensimmäinen iF Award Kialle myönnettiin puolestaan vuonna 2010. Uusimman Sorento-tunnustuksen myötä Kian If Award -voittojen yhteismäärä nousee 21:een.

”Tuloksena itsevarma muotoilu”

Neljännen sukupolven Sorento suunniteltiin yhteistyössä Kian maailmanlaajuisen muotoiluverkoston kanssa.

”Kun suunnittelimme uutta Sorentoa, pyrimme kehittämään mallien aikaisempien sukupolvien vankkaa esteettisyyttä samalla kun haimme lisää hienostuneisuutta ja eleganssia. ’Hienostuneen rohkeuden’ -käsite innoitti koko suunnitteluprosessia. Tuloksena on kypsä ja tasapainoinen, mutta itsevarma muotoilu. Olemme ilahtuneita siitä, että arvostetut muotoilukilpailut ovat tunnustaneet työmme”, sanoo Kian globaalin muotoilukeskuksen johtaja Karim Habib.

Arvostetuimpia muotoilukilpailuita

Red Dot ja iF Design Award ovat maailman suurimpia ja tärkeimpiä muotoilukilpailuita. Red Dot -tuotesuunnittelusta myönnettävä palkinto juontaa juurensa vuoteen 1955. Vuonna 2021 palkintoa tavoitteli 7800 tuotetta 60 maasta. Kilpailutyöt arvioi noin 50 henkilön tuomaristo, joka koostuu riippumattomista muotoilijoista, muotoiluprofessoreista sekä toimittajista.

If Design -palkinto on jaettu vuodesta 1954 lähtien. Tänä vuonna palkintoa tavoitteli yli 9500 ehdokasta 52 maasta.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä