Auto on kiinteistönvälittäjälle tärkeä työkalu. Työ on liikkuvaa, ja vapaa-ajan asunnot sijaitsevat usein haasteellisten taipaleiden takana. Autolta vaaditaan luotettavuutta, monikäyttöisyyttä ja taloudellisuutta. Myös ulkonäöllä on merkitystä – onhan auto välittäjänkin käyntikortti. Järkevä, mutta samalla tyylikäs auto erottuu edukseen ja lisää parhaimmillaan myös kohteen kiinnostavuutta näytöissä.

Näiden kriteerien pohjalta Porvoon Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy päätyi hankkimaan välittäjilleen viisi Kia Sportagea.

”Kian seitsemän vuoden takuu oli meille tärkeä valintaperuste, koska käytämme autoja noin viisi vuotta. Meidän edellisen merkin kolmen vuoden takuu ei korvannut hajonnutta moottoria ja se oli kallis paukku”, kertoo Porvoon Seudun OP-kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Mauri Raipola.

Välittäjien kokemukset Sportagesta ovat olleet myönteisiä. Yhtiö onkin hankkimassa kuudennen Sportagen huhtikuun alussa aloittaneelle uudelle myyntineuvottelijalle. Malli on ollut Kialle maailmanlaajuinen myyntimenetys ja se on palkittu näyttävästä muotoilustaan.

”Sportagea voi suositella ominaisuuksiltaan. Sportagen hyvä maavara on tarpeen mökkiteillä. Mukava varuste on myös ratinlämmitin. Välittäjille hyvät sisätilat ovat tärkeä tekijä, samoin ajo-ominaisuudet. Autot ovat meidän jokapäiväisessä käytössä ja kilometrejä tulee keskimäärin noin 30 000 vuodessa”, Raipola laskee.