Täysin uusi, odotettu Kia Sportage esitellään helmikuun alussa Suomessa. Sportage oli Kian parhaiten myyvä malli Euroopassa viime vuonna yli 105 000 kappaleen myynnillään. Sportage on ollut myös Suomessa luokkansa suosituimpia autoja usean vuoden ajan. Mallin vahvuuksia ovat olleet upea muotoilu, monikäyttöiset tilat ja nautinnollinen ajettavuus. Ja mikä parasta; uusi Sportage ei ainoastaan säilytä mallin ominaisuudet vaan ylittää ne! Tuloksena on luokkansa innovatiivisin crossover-uutuus, joka vetoaa ainutlaatuisella muotoilulla, ajettavuudella, teknisillä ominaisuuksilla ja laadukkuudellaan.

Kestosuosikki Suomessa

Saimme mahdollisuuden tutustua uuteen Kia Sportageen mallin kansainvälisessä lehdistökoeajossa. Barcelonan lähettyvillä järjestetyssä tapahtumassa oli koeajettavana yli 70 uutta Kia Sportage -autoa kaikilla eri moottori- ja vaihteistovaihtoehdoilla. Tapahtumaan osallistui satoja toimittajia eri puolilta Eurooppaa. Sportage onkin yksi automaailman merkittävimmistä uutuuksista tällä hetkellä. Se on luokkansa edelläkävijä suositussa SUV-luokassa, joka on kasvava segmentti Euroopassa. Myös Suomessa Sportagella on vahva asema. Maamme teillä liikkuu yhteensä noin 7500 Sportagea, joista noin 5000 on huippusuosittua kolmannen sukupolven mallia (2011–2015). Sportage valmistetaan Kian modernilla tuotantolaitoksella Slovakian Zilinassa.

Vaikuttava muotoilu

Neljännen sukupolven Kia Sportage tekee vaikutuksen muotoilullaan. Auton keulailme on kokenut näkyvän muutoksen. Etuvalot eivät enää ole integroituna jäähdyttimen säleikköön, vaan ne kaartavat taaksepäin aiempaa terävämmin muotoillun konepellin ulkoreunaa pitkin. Uuden Sportagen tunnistaa heti Kiaksi. Sen madallettu ja levennetty, ”tiger-nose-säleikkö” tuo Sportagen keulaan jykevyyttä, mikä tekee auton olemuksesta vaikuttavan.

Vahvaa ajamisen fiilistä!

Ajettavuudeltaan uusi Kia Sportage tarjoaa maksimaalista nautintoa voimalähteestä riippumatta. Kehitystyössä on panostettu erityisesti auton ajomukavuuteen, käsiteltävyyteen ja vakauteen. Auton jousitus on optimoitu uudelle entistä jäykemmälle korirakenteelle, jossa on käytetty 51 prosenttia ultralujia teräksiä. Uusi Sportage onkin aiempaa parempi ja hiljaisempi ajettava. Tunnokkaasta ohjauksesta välittyy vahva ajamisen fiilis. Tämä korostuu, kun voimanlähteenä on Sportagen uusi 1,6-litrainen T-GDI -bensaturbomoottori. 1.6 T-GDI perustuu samaan moottoriin, joka on urheilullisten Kia cee’d GT– ja pro_cee’d GT -mallien voimanlähteenä. Uusi moottori tuottaa tehoa 177 hv ja vääntöä 265 Nm. Bensaturbon jatkeeksi saatavana Kian uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. Uusi DCT-vaihteisto pystyy käsittelemään turbomoottorin tarjoaman korkean väännön tarjoten samalla urheilullista ajonautintoa.

Uusi Kia Sportage on nyt nimensä mukaisesti urheilullinen. Sportage on saatavana urheilullisella GT Line -varustetasolla, joka esiteltiin uudistuneessa cee’d-mallistossa syksyllä. Sportage GT Line -malliston tunnusmerkkejä ovat 19” kevytmetallivanteet, tuplapakoputket, kromiset ikkuna- ja kylkilistat, nahkaverhoiltu D-muotoiltu ohjauspyörä, vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä ja alumiiniset polkimet.

Uuden Kia Sportagen hinnat alkavat 26 990 eurosta.

Tutustu

Uuteen GT Line -varustetasoon

Älykkäisiin ominaisuuksiin

Uusiin mukavuus- ja turvallisuusvarusteisiin