Alppihiihtäjä Riikka Honkanen lähtee alkavaan kauteen luottavaisena. Viime kauden lopulla Honkanen, 21, kurotti maailmancupin pisteille ensi kertaa urallaan. Tämän kauden ykköstavoite onkin vakiinnuttaa paikka maailmancupin 30:n parhaan joukossa. Uran päätähtäin on kuitenkin paljon pidemmällä.

”Tavoitteeni on olla yksi maailman parhaista. Olisi tyhmää olla maajoukkueessa, jos tavoittelisi vain Suomen mestaruutta”, Honkanen toteaa.

Nurmijärven Klaukkalasta ponnistanut ja siellä edelleen asuva Honkanen aloitti laskemisen neljävuotiaana. Lapsuuteen ja nuoruuteen mahtui urheilua monipuolisesti: yleisurheilua, hiihtoa, uintia, balettia ja pallopelejä.

”Vahvuuteni urheilijana on, että opin asioita nopeasti. Haluan oppia uutta. Jos esimerkiksi tekniikassa on joku haastava juttu mitä pitää kehittää, niin keskityn siihen. Myös kilpailuviettiä löytyy”, Honkanen kertoo.

Perhe tukena

Honkanen kiittelee vanhempiaan, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet tyttärensä unelman tavoittelun.

”Vanhempani ovat panostaneet tähän ihan hirveästi. En halua kuitenkaan ajatella, että olisin velkaa heille mitään. He haluavat auttaa minua tässä”, Honkanen painottaa.

Honkanen on Tahkon Alppikoulun kasvatteja. Hän kävi alppipainotteisen lukion Nilsiässä, mikä mahdollisti täysipainotteisen keskittymisen laskemiseen.

Suurpujottelu on edelleen Honkasen päälaji, mutta myös pujotteluun on panostettu.

”Laskemisessani on edelleen teknisiä asioita, mitä pitää kehittää. Hätäilen kilpailuissa lähtemällä käännöksiin liian aikaisin. Kaikki lähtee kuitenkin ajoituksesta.”

Kotikisa jännittää

Alppisirkus siirtyy Söldenin avausviikonlopun jälkeen Leville, joka on suomalaisille urheilijoille näytönpaikka. Honkanen myöntää suoraan, että kotiyleisön edessä laskeminen jännittää. Tai pikemminkin kaikki ylimääräinen hälinä viikonlopun ympärillä.

”Levi stressaa aika paljon. En ole koskaan haaveillut mistään megajulkisuudesta. Haaveilen siitä, että olisin hyvä laskija ja urheilija.”

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia XCeed käyttöösi!

Levin maailmancup lasketaan 22.-24. marraskuuta. Kia on Suomen alppihiihtomaajoukkueen virallinen pääyhteistyökumppani.