Läpimurron kynnyksellä

Krista Bakker, 24, elää unelmaansa pelaamalla ammattilaisena golfia Ladies European Tourilla. Tämä on kuitenkin vasta välitavoite kohti suurta unelmaa, joka on asetettu vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin.

Bakker puhuu suoraan tavoitteistaan, mutta on realistinen uransa rakentamisessa.

”Tavoitteena on alkuun saada sen verran yhteistyökumppaneita, että pystyisin pelaamaan täysipäiväisesti. Olympialaiset ovat realistinen tavoite, sillä Rion kisoissa olin jo varasijalla”, Krista kertoo.

Golfissa ammattilaisstatus ei vielä riitä yksin elättämään pelaajaa – myös tuloksia on tultava.

”Kustannukset kaudessa ovat noin 30 000 euroa, joten talvella teen myös opetustöitä lajin parissa. Panostus lajiin on kuitenkin ammattimaista.  Treenaan 3-5 tuntia päivässä sekä fysiikkaharjoitukset päälle. Talvella olin Australiassa harjoittelemassa.”

Golfperheestä

Ei ole sattumaa, että Krista löysi lajikseen juuri golfin.

”Olemme oikea golfperhe. Isäni Kari on valmentanut minua alusta asti. Veljeni Teemu pelaa ammattilaisena Euro Pro Tourilla. Myös pikkusisko Katri satsaa lajiin tosissaan.”

Krista on eniten arvokisamitaleja voittanut suomalainen naisgolfari. Hän on yltänyt mitaleille sekä MM- että EM-kilpailuissa. Krista tietää, että kaikki on uralla mahdollista, jos palaset loksahtavat kohdalleen.

”Major-voitto on tietysti tavoitteena, mutta lähdetään siitä, että tänä vuonna karsin Majoriin mukaan. Mitään aikarajaa en ole uralleni asettanut. Lajin parissa haluan kuitenkin jatkaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa lajille.”

Kia on GolfLiiga 2018 -kiertueen yhteistyökumppani. Lisää kiertueesta täältä.

Krista Bakker

Kuka: Krista Bakker

Mistä: Kotoisin Espoosta, asuu Hyvinkäällä. Asunut myös Hollannissa. Suomen ja Hollannin kansalainen.

Ammatti: Golfari

Kotikenttä: Espoo Ringside Golf

Auto: Kia Sportage