Kian palkittu Euroopan tuotantolaitos Slovakiassa on saavuttanut merkittävän virstanpylvään merkin historiassa. Tehtaalta valmistui tällä viikolla neljäs miljoonas auto, kun tuotantolinjalta rullasi ulos Kia Sportage.

Kian Slovakian tehdas Zilinassa avattiin vuonna 2006 ja sillä on ollut merkittävä rooli merkin menestyksessä Euroopassa. Ensimmäinen tehtaalta valmistunut auto oli Kia Ceed, joka suunniteltiin vetoamaan eurooppalaisiin asiakkaisiin. Ceed-mallisto esiteltiin samaan aikaan, kun Kia lanseerasi sen ainutlaatuisen seitsemän vuoden tehdastakuun. Tämä voittava yhdistelmä nosti Kian valtamerkkien joukkoon Euroopassa.

Miljoonas auto vuonna 2012

Slovakian tehtaalta valmistui miljoonas auto vuonna 2012. Sen jälkeen tehdas on saavuttanut seuraavan miljoonan kappaleen rajapyykin aina kolmen vuoden välein. Nyt yhdeksän vuotta myöhemmin tehtaan 7,5 kilometriä pitkältä tuotantolinjalta on valmistunut neljä miljoonaa henkilöautoa. Zilinassa valmistetaan Ceed-, Ceed GT-, Ceed Sportswagon-, ProCeed-, XCeed ja Sportage-mallit.

Työllistää 3700 henkilöä

Kian Euroopan tehdas on yksi Slovakian merkittävimmistä tuottajista ja vientilaitoksista. Tehdas työllistää 3700 henkilöä. Zilinan tehtaaseen investoitiin äskettäin 70 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa uusien bensiinimoottoreiden tuottamisen markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin. Kia valmistaa Slovakiassa kolmella tuotantolinjalla tehokkaita, hybridien kanssa yhteensopivia bensiinimoottoreita. Neljäs moottorilinjasto valmistaa 1,6-litraisia Smartstream-dieseleitä.

Kuvateksti: Kian Euroopan tehtaalta valmistunut auto oli Sportage.

Tilaa MyKia-uutiskirje ->