Pelastuslaitokselle viisi Kia Sportagea

Satakunnan pelastuslaitokselle luovutettiin kesäkuussa viisi Kia Sportage -autoa. Nelivetoiset Kia Sportaget tulevat pelastuslaitokselle ns. tarkastusajoneuvoiksi, joilla suoritetaan tehtäviä Satakunnan alueella. Autot luovutettiin pelastuslaitokselle Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin toimipisteestä.

”Meille on tärkeää, että pystymme hankkimaan autot paikalliselta toimijalta, jossa pystymme myös huollattamaan ne”, kertoo aluepalopäällikkö Risto Rajala Satakunnan pelastuslaitokselta.

Hälytysvilkut ja tunnukset

Autot sijoitetaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan, Säkylään ja Kankaanpäähän. Satakunnan pelastuslaitoksella on yhteensä 27 tarkastusautoa.

”Autot ovat meillä vähintään neljä vuotta. Autoissa on tietty pohjaväri, hälytysvilkut sekä teipatut tunnukset. Lisäksi takatilaan asennetaan sammuttimet. Autoilla suoritetaan erilaisia tehtäviä Satakunnan alueella, mutta harvemmin hälytysajoja”, kertoo kalustomestari Janne Vuorela Satakunnan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos seuraa liikenteen sähköistymistä tarkasti.

”Haluamme olla sähköistymisessä mukana. Sähköauto voisi soveltua meille tehtäviin, joissa reitti on täysin varma. Pelastuslaitos ei voi kuitenkaan joutua autettavan asemaan, joten sähköauto ei vielä sovellu kaikkiin tehtäviin, vaikka autojen ominaisuudet jatkuvasti kehittyvätkin”, Risto Rajala toteaa.

Tilaa MyKia-uutiskirje ->