Täysin uusi Kia Optima paljastetaan Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun 15. päivä. Neljännen sukupolven Kia Optimassa yhdistyvät moderni muotoilu, näyttävät sisätilat ja tekniset uudistukset.

Aiempaa hienostuneempi auto on samalla säilyttänyt urheilullisen imagonsa, joka on tehnyt Optimasta niin suositun – yhden Kian parhaiten myyvistä malleista maailmanlaajuisesti. Uudella Optimalla tulee olemaan merkittävä rooli myös Euroopan markkinoilla.

Dynaaminen muotoilu

Uuden Kia Optiman muotoilussa on pyritty tasapainoon, toimivuuteen ja urheilullisuuteen. Kia Motorsin muotoilujohtaja Peter Schreyerin valvonnassa kehitetty uusi Optima erottuu tien päällä entistä paremmin korin terävien linjojen sekä pidemmän sedan-siluettinsa ansiosta. Auton coupemainen takaosa korostaa dynaamista muotoilua. Uuden muotoilun ansiosta myös auton ilmanvastuskerroin on laskenut 0,3 Cd, ollen nyt 0,29 Cd.

Uuden Optiman tunnistaa välittömästi Kiaksi: merkille tunnusomainen ”tiger-nose-säleikkö” yhdistyy nyt pidempiin ja leveämpiin, molemmille puolille kaartuviin näyttäviin ajovaloihin. Keulailmeen vaikuttavuutta lisäävät rohkeat suorakulmaiset muodot etusumuvalojen ympärillä.

New Kia Optima - exterior 2

Optiman kylkiprofiilissa säilyvät mallin urheilullisuutta määrittävä kalteva A-pilari sekä kaartuva C-pilari. Auton hartialinja muodostaa jatkeen etuvaloille luoden etu- ja takaosalle selkeän yhteyden. Takavalot seurailevat hartialinjan nousua kohti korotettua tavaratilan kantta.

Sivuille ulottuvat kaarevat LED-takavalot antavat Optimalle modernin takailmeen. Nouseva, spoilerin muotoinen tavaratilan kansi, urheilullinen takapuskuri ja ovaalinmuotoinen pakoputki korostavat auton määrätietoista otetta tiehen.

Kookkaampi – tilavampi

Optima on uudistuksen myötä kasvanut lisää pituutta (+10 mm), korkeutta (+10 mm) ja leveyttä (+25 mm). Myös auton akseliväli on kasvanut 10 mm. Muutosten myötä matkustamo on entistä väljempi ja tavaratila suurempi.

Uutta avaruutta on myös Optiman ohjaamossa: ilme on aiempaa yhtenäisempi ja uusi kojelauta ja keskikonsoli luovat tilan tuntua. Kojelautaan upotettu näyttävä 8” tuuman kosketusnäyttö on vähentänyt painikkeiden määrää ohjaamossa.

Uusia turvallisuusvarusteita

Uuden Kia Optiman korirakenteessa on käytetty entistä vahvempia materiaaleja turvallisuuden parantamiseksi. Korista 50 prosenttia on tehty suurlujuusteräksestä. Tämän seurauksena korin vääntölujuus on parantunut 50 prosenttia aiempaan verrattuna samalla, kun korirakenne on keventynyt 8,6 kg.

Lujuudeltaan suurempia terässeoksia on käytetty vahvistamaan A- ja B-pilareita, kynnyksiä, kattoa, lattiaa, etupyörien kaaria sekä takaosan väliseinää. Tämä parantaa korin rakenteellista lujuutta.

Maksimaalinen ajonautinto

Matkustusmukavuuden ja ajettavuuden parantaminen oli uuden Optiman suunnittelussa Kian kehitystiimien ykköstavoite. Tavoitteena oli yhdistää se matkustusmukavuuden ja vakauden taso, jota asiakkaat edellyttävät D-segmentin sedanilta, auton urheilullisen ulkonäön lupaamaan ketteryyteen.

Kevyemmän ja jäykemmän alustan ansiosta jousitus eristää paremmin heikkokuntoisten tienpintojen aiheuttamia tärinöitä ja töyssyjä. Jousituksen asetuksiin tehdyt parannukset taas auttavat yhdistämään ketterän ajettavuuden ajomukavuuteen. Uuteen Optimaan voi valita myös sähköisesti ohjatun ECS-jousitusjärjestelmän. Sen tarjoama ajomukavuus ja ajettavuus on räätälöity erityisesti eurooppalaisten kuljettajien makuun.

Matkustusmukavuutta parantavat myös lukuisat kehittyneet teknologiat: uusi Optima muun muassa sisältää ensimmäisenä D-segmentin autona langattoman laturin mobiililaitteille.

Täysin uusi Kia Optima tulee myyntiin vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä. Uudesta Optimasta odotetaan ensi vuonna myös erittäin polttoainetaloudellista ladattavaa plug-in-hybridimallia.

___________________________

Löydä lähin Kia-jälleenmyyjäsi täältä.