Suosikkimalli Kia cee’d on vedonnut suomalaisiin näyttävällä muotoilulla, kattavalla varustelulla ja monikäyttöisyydellään. Suomen teillä liikkuu yli 20 000 cee’diä, mikä on vahva osoitus mallin vetovoimaisuudesta.

Uusi Kia cee’d perii rohkean muotoilun edeltäjältään. Aiempaa hienostuneempaa ulkomuotoa täydentävät tekniset uudistukset: täysin uusi 3-sylinterinen turbomoottori ja 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä, tarjoten kuitenkin vahvaa suorituskykyä ja ajomukavuutta. Saimme kokea tämän uuden cee’din ensiesittelyssä Slovakiassa, jossa Euroopan markkinoille suunniteltu cee’d on valmistettu.

Kattava mallisto uudistuu kokonaan

Kia cee’din vahvuutena on sen kattava mallisto, joka täydentyy urheilullisella GT Line -varustetasolla. Nyt nähdyt uudistukset käsittävät koko cee’d-malliston (hatchback, Sportswagon ja pro_cee’d). Myös tehokkaat cee’d GT- ja pro_cee’d GT -mallit uudistuvat samassa yhteydessä muun cee’d-malliston kanssa.

Auton keskeisiin ominaisuuksiin on tehty uudistuksia, joiden ansiosta se on aiempaa parempi ja hiljaisempi ajettava. Tämä yhdistettynä moderniin voimalinjateknologiaan, tarkoittaa ensiluokkaista mukavuutta ainutlaatuisella Kian 7 vuoden takuulla.

Uusi pikkuturbo

Kia-Kappa-1.0-litre-T-GDIUuden cee’din salaisuus piilee sen kauniin ulkokuoren alla. Kia esittelee cee’dissä täysin uuden 1.0-litraisen T-GDI-turbomoottorin.

Kian kehittämä kolmisylinterinen voimanlähde on suunniteltu vähentämään polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Uudessa turboahdetussa moottorissa on korkeapainesuorasuihkutus ja kehittynyt jäähdytys, jotka osaltaan pienentävät päästöjä.

Moottorin kehitystyön kulmakiviä ovat olleet sen välitön vastine kaasuun ja tehokas palaminen. Tuloksena on erittäin hieno voimanlähde, joka vastaa täydellisesti suomalaisen autoilijan tarpeita kaikissa ajotilanteissa.

Uusi voimanlähde on Kian ensimmäinen uuden sukupolven moottoreista Euroopassa ja se on saatavana kahtena eri tehoversiona: 100 hv ja 120 hv. Molemmat versiot tarjoavat vääntöä 172 Nm. Maksimivääntö on käytettävissä laajalla 1500–4000:n kierrosalueella, mikä tekee siitä käyttäjäystävällisen ja ennen kaikkea taloudellisen ja vähäpäästöisen matkakumppanin.

Kia esittelee cee’dissä myös uudistuneen 1.6-litraisen CRDi-dieselmoottorin. 110-hevosvoimainen diesel tulee tarjolle kaikkiin korimalleihin myös GT Line -varustetasoihin.GT-pinnan-alla

Uudistuneen moottorin CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 94 g/km, Kian ISG-järjestelmällä (Idle Stop/Go) varustettuna. Vääntöäkin on 285 Nm aikaisemman 265 Nm:n sijaan. Maksimivääntö on käytettävissä entistä matalammalta kierrosalueelta, joten kiihdytys on vaivatonta kaikissa olosuhteissa.

Uusi kaksoiskytkinvaihteisto

kia seven-speed dct 1Uuden cee’din yhteydessä esitellään Kian toinen tekninen uudistus. Kian täysin uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto tulee saataville 133-hevosvoimaisen, 1.6-litraisen CRDi-dieselmoottorin kanssa. Kian uusi DCT-vaihteisto korvaa nykyisen 6-vaihteisen, momentinmuuntimella varustetun automaattivaihteiston. DCT-vaihteisto pystyy käsittelemään edeltäjäänsä suuremman vääntömomentin.

Uusi DCT-kaksoiskytkinvaihteistokin on Kian kehittämä. Se on suunniteltu vähentämään polttoaineen kulutusta. Vaihteisto tarjoaa urheilullista ajamisen tunnetta manuaalitilassa, mukavuutta ja pehmeyttä automaattiasetuksella. Nopeamman vaihtotapahtuman lisäksi DCT-vaihteisto pienentää auton ylläpitokustannuksia. Uudistuneen 1.6 CRDi -dieselmoottorin CO2-päästö on uuden DCT-vaihteiston kanssa 109 g/km.

Parempi ajettavuus

Kian insinöörit ovat tehneet uudistuksia cee’din alustaan ja jousitukseen parantaen auton ajettavuutta ja käsiteltävyyttä. Tärkein ajettavuuteen vaikuttava parannus on uusi kaarreajohallintajärjestelmä, joka vähentää auton aliohjautuvuutta tiukassa kaarteessa.

Myös auton ohjaustehostinta ja etupyörien geometriaa on kehitetty, ja siten saatu aiempaa parempi ohjaustuntuma. Kun tähän lisätään cee’din entistä hienostuneempi sisäilme, kuljettajan paikalla tuntee todella viihtyvänsä.

kia_ceed_gt_line_my16_center_console_7394_38242

 

Uusi Kia cee’d esitellään Suomessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

Lue lisää aiheesta: