Sportagesta uusi kevythybridi – näin se toimii!

Uudistunut Kia Sportage on saapunut Suomeen. Sportage on saanut uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän. Uusi järjestelmä tekee Kiasta autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy hybrid-, plug-in hybrid-, täyssähkö- ja kevyellä hybriditeknologialla varustettuja malleja.

Yli viisi miljoonaa myytyä autoa

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Kevythybridistä hyötyä

Uudistetun Sportagen moottorivalikoimaan on lisätty Kian uusi EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator). Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm. Saumattomasti toimiva järjestelmä on erittäin käyttäjäystävällinen ja säästää polttoainetta.

Sportagen kevythybridijärjestelmä on varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Järjestelmä on saatavilla EX, Business Premium ja urheilulliseen GT-Line-varustetasoihin.

Uudistetun Sportagen hinnat alkaen 27 990 euroa.

Tutustu uudistuneeseen Sportage-mallistoon tästä.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä.