Kian uusi lippulaivamalli, ylellinen Stinger on Kian muotoilujohtaja Peter Schreyerin unelma. Stinger paljastettiin maaliskuussa Euroopassa Geneven autonäyttelyssä, mutta sen juuret ulottuvat paljon pidemmälle. Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista.

”Olemme tehneet paljon hienoja autoja ja olen ylpeä niistä kaikista. Stinger on kuitenkin jotain erityistä. Tämä auto tulee muuttamaan mielikuvaa Kiasta. Se mullistaa ihmisten tavan ajatella meistä brändinä ja nostaa meidät uudelle tasolle. Olen erittäin innoissani tästä autosta”, Schreyer sanoo.

Pitkä ansiolista

Kian ainutlaatuinen ja palkittu muotoilu henkilöityy Peter Schreyriin, joka liittyi Kialle vuonna 2006. Saksalainen Schreyer on yksi autoteollisuuden maineikkaimmista muotoilijoista, jonka ansiolista on pitkä. Schreyrin aikana Kia on saavuttanut lukuisia palkintoja. Kian mallistolle on myönnetty esimerkiksi 12 if Design Awards -muotoilutunnustusta. Myös Stinger on palkittu vetovoimaisesta muotoilustaan. Autolle myönnettiin jo EyesOn Design -muotoilupalkinto Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä tammikuussa.

”Stinger on jotain täysin ainutlaatuista”

Stin­ger on Kian 5-paik­kai­nen ur­hei­lul­li­nen se­dan, joka tu­lee ole­maan Kian kaik­kien ai­ko­jen suo­ri­tus­ky­kyi­sin tuo­tan­to­mal­li. Auto on kehitetty le­gen­daa­ri­sel­la Nürburgrin­gin kil­pa­ra­dal­la. Stingerin ajettavuus on BMW:ltä vuonna 2014 Kialle siir­ty­neen Albert Biermannin käsialaa. Biermann vastasi aiemmin BMW:n M-sarjan autoista.

”Stin­ger on Kian brändil­le ai­nutlaa­tui­nen tuo­te. Ku­kaan ei odot­ta­nut tällais­ta au­toa. Ei ai­noas­taan ul­konäön suh­teen, vaan myös ajet­ta­vuu­del­taan. Stin­ger on jo­tain täysin ai­nu­laa­tuis­ta”, Biermann lupaa.

Stin­ger on aito gran turismo, jos­sa yh­dis­tyvät roh­kean muo­toi­lun lisäksi upeat sisäti­lat ja en­si­luok­kai­nen ajet­ta­vuus. Auton pitkä ak­se­liväli yh­dis­tet­tynä vah­vaan har­tia­lin­jaan ja ly­hyeen etu­yli­tyk­seen te­kevät Stin­ge­ristä dy­naa­mi­sen mutta samalla ele­gan­tin.

Stinger saapuu Eurooppaan kolmena eri moottoriversiona: 2-litraisena bensiiniturbona (255 hv & 353 Nm), 2,2-litraisena dieselmoottorina (200 hv & 440 Nm) ja 3,3-litraisena tuplaturbo V6 -bensiinimoottorilla. Tämä 3,3-litrainen V6-moottori tuottaa tehoa 370 hevosvoimaa ja vääntöä 510 Nm. Stinger kiihtyy 0-100 km/h 5,1 sekunnissa tehden siitä nopeimmin kiihtyvän ja tehokkaimman Kian koskaan valmistaman auton.

Kia Stinger saapuu Suomeen syksyllä.