Täällä valmistetaan Kian suosikkimallit

Kia Motorsin Euroopan tuotannon aloittamisesta tuli joulukuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Yhtiö on valmistanut Slovakiassa kymmenen vuoden aikana yli 2,5 miljoonaa autoa ja 3,8 miljoonaa moottoria.

Kia on investoinut yli 1,7 miljardia euroa Zilinan tuotantolaitokseen. Moderni autotehdas työllistää välillisesti yli 20 000 henkilöä. Kolmessa vuorossa pyörivällä tuotantolinjalla on töissä 3800 työntekijää.

Kia valmistaa tällä hetkellä Slovakiassa cee’d-, Sportage– ja Venga-malleja, joita se vie 95 maahan. Suosituin Zilinassa valmistettu malli on ollut cee’d-tuoteperhe, joka on muodostanut 45 prosenttia tehtaan kokonaistuotannosta. Toiseksi eniten valmistettu malli on ollut Sportage. Suosituimmat autojen värit ovat olleet musta, valkoinen ja hopea.

Zilinasta lähtee joka päivä kaksi junaa ja 90 rekkaa, jotka kuljettavat yhteensä 1400 autoa markkinoille. Kia on toimittanut Slovakian tehtaalta vuodesta 2006 lähtien eniten autoja Venäjälle (18%), Britanniaan (12%), Saksaan (9%), Espanjaan (6%) ja Italiaan (6%).