Täysin uusi, neljännen sukupolven Kia Rio esitellään 29. syyskuuta Pariisin autonäyttelyssä. Kia on jo paljastanut ensimmäiset kuvat uudesta Riosta.

Rion edistyksellisestä muotoilusta ovat vastanneet Kian muotoilukeskukset Saksassa ja Kaliforniassa yhteistyössä yhtiön Korean muotoilukeskuksen kanssa. Uuden Rion ulkonäköä määrittävät suorat linjat, jotka antavat autolle modernin ja määrätietoisen ilmeen.

Uuden Rion tunnistaa edestä Kian ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on aiempaa leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät lähemmäs etupuskuria sijoitetut sumuvalot ja uudet keulamaskiin integroidut ajovalot yhdessä U-mallisten LED-päiväajovalojen kanssa. Uusi Rio on 5 millimetriä (nyt 1725 mm) edeltäjäänsä leveämpi.

Huippumenestys maailmalla ja Suomessa

Neljännen sukupolven Rion sivuprofiilissa korostuvat aiempaa pidemmät etuylitys, konepelti ja akseliväli, joka on kasvanut 10 millimetriä (nyt 2580 mm). Uusi Rio on 15 millimetriä (nyt 4065 mm) edeltäjäänsä pidempi ja 5 millimetriä matalampi (nyt 1450 mm). Vahva hartialinja ja näyttävä C-pilari korostavat auton itsevarmaa olemusta. Auton takana puolestaan erottuu aiempaa pystympi peräosa.

Uusi Rio tarjoaa modernin sisäilmeen lisäksi nautinnollista ajettavuutta, mukavuutta ja erinomaista käytettävyyttä. Kojelaudan keskiosasta löytyy ”kelluva” multimediakeskus. Korkealaatuiset materiaalit viimeistelevät tyylikkäät sisätilat.

Kia Rio oli vuonna 2015 Kian maailmanlaajuisesti parhaiten myyvä malli 473 000 kappaleen myynnillään. Rio on ollut huippusuosittu myös Suomessa. Auto on kuulunut useampana vuonna Suomen myydyimpien autojen joukkoon.

Seuraavan sukupolven Rion tuotanto käynnistyy Euroopan markkinoille tämän vuoden lopulla. Suomeen uusi Rio saapuu ensi vuoden alussa.