Tarve uusille renkaille, tai kausivaihdolle? Varaa vaihtoaika helposti verkkosivuiltamme

Kia tarjoaa monipuolisia palveluita verkkosivujen kautta ja uusin laajennus koskettaa suomalaisia autoilijoita vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kyseessä on luonnollisesti renkaiden vaihto.

Talvirengaskausi on jälleen käynnissä koko maassa. Renkaat ovat auton tärkein turvallisuuselementti ja ilman hyviä renkaita myös auton muiden turvallisuusjärjestelmien toiminta vaarantuu. Tästä syystä renkaiden kunto kannattaakin tarkistaa säännöllisesti ja valmistautua vaihtoon hyvissä ajoin.

Autojen renkaat eivät myöskään ole vain mustia pyöreitä kiekkoja. Nykyaikaiset renkaat ovat varsinaisia insinöörien taidonnäytteitä, ja tuotekehityksen myötä uusien renkaiden ominaisuudet ovat käytännössä aina paremmat kuin edellisten.

Talvirenkaan pitää toimia todella laajalla käyttöalueella aina sulasta asfaltista jäisiin pintoihin.

Continentalin mukaan suurin haaste renkaan kehityksessä on, että yleensä toisen ominaisuuden merkittävä parantaminen heikentää jotain toista ominaisuutta. Viime aikoina Continentalin tuotekehitys on pystynyt kehittämään osa-alueita ilman toisen osa-alueen heikentymistä, kerrotaan Continentalin Suomen konttorilta.

Hyvä esimerkki on uusi Continental PremiumContact 7 -kesärengas. Sen kaikki turvallisuuselementit ovat edeltäjää paremmat, mutta samalla myös renkaan vierinvastusta on onnistuttu pienentämään.

Milloin vaihtoon?

Renkaiden uusimista mietittäessä on hyvä huomioida lakisääteisten kulutuspintavaatimusten (kesärenkaissa 1,6 mm ja talvirenkaissa 3 mm) lisäksi renkaiden ominaisuuksien heikkeneminen kulutuspinnan vähentyessä. Tästä syystä vaihtoa kannattaakin harkita etenkin haastavissa olosuhteissa säännöllisesti ajettaessa jo 4–5 millimetrin kohdalla.

Kulutuspinnan lisäksi renkaan ominaisuuksiin vaikuttaa sen ikä. Renkaan valmistuksessa käytettävät materiaalit ikääntyvät ja esimerkiksi pinnan elastisuus heikkenee ikääntymisen seurauksena.

Continentalin suositus on, että kaikki yli kymmenen vuotta sitten valmistetut renkaat poistettaisiin käytöstä ja vaihdettaisiin uusiin. Renkaan iän voi tarkistaa renkaan kyljestä löytyvästä DOT-symbolista. Kolme, tai nelinumeroinen DOT-merkintä kertoo renkaan valmistusviikon ja -vuoden. Esimerkiksi merkintä 1320 tarkoittaa, että kyseinen rengas on valmistettu viikolla 13 vuonna 2020.

Helppo tapa vaihdattaa renkaat

Kian verkkosivujen kautta on voinut jo pidemmän aikaa varata huollon autolle. Nyt uutena ominaisuutena mukaan on tuotu mahdollisuus varata renkaiden vaihto erikseen, tai osana huoltoa. Palvelu toimii rekisterinumeron perusteella, minkä ansiosta rengasvalitsin tarjoaa heti oikean kokoluokan renkaita. Sivustolta voi myös valita pelkän renkaanvaihdon ja rengashotellin väliltä, ja kalenterinäkymästä näkee suoraa kaikki tarjolla olevat vapaat ajankohdat.