Kia on paljastanut ensimmäiset viralliset kuvat täysin uudesta Sorentosta, joka esitellään Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuussa.

Uusi Sorento on muotoiltu aiempaa aggressiivisemmaksi säilyttäen kuitenkin mallin hienostuneisuuden. Neljännen sukupolven Sorentossa on enemmän teräviä linjoja kuin sen pyöreäreunaisessa edeltäjässään. Myös Kian tunnusomainen ”tiger nose” -keulasäleikkö on saanut Sorentossa uuden tulkinnan. Siinä ajovalot on integroitu osaksi aiempaa leveämpään keulamaskiin.

Edeltäjäänsä pidempi

Uusi Sorento on mitoiltaan edeltäjäänsä pidempi. Sen sivuprofiilista erottuvat aiempaa lyhyemmät etu- ja takaylitykset sekä pidempi akseliväli. Uudet mittasuhteet korostavat myös konepellin pituutta. Sorenton A-pilari on siirretty 30 mm etuakselista taaksepäin tehden auton sivuprofiilista aiempaa dynaamisemman.

Uuden Sorenton muotoilusta ovat vastanneet yhteistyössä Kian Euroopan, Etelä-Korean ja Pohjois-Amerikan designstudiot.

Globaali lippulaiva

Sorento on Kian SUV-malliston globaali lippulaiva. Malli on samalla ensimmäinen Kia, joka perustuu Kian uuden sukupolven SUV-alustalle. Kia on myynyt yli kolme miljoonaa Sorentoa vuonna 2002 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen. Uusi Sorento tarjoaa useita erilaisia innovaatioita sekä ensiluokkaista mukavuutta.

Täysin uusi Kia Sorento paljastetaan Geneven autonäyttelyssä 3. maaliskuuta. Suomessa uusi neljännen sukupolven Sorento esitellään syys-lokakuussa 2020.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia Rio tai Stonic käyttöösi!