Täydet viisi tähteä!

Euro NCAP on myöntänyt korkeimman viiden tähden turvallisuusluokituksen uudelle Kia Sorentolle. Koko Sorento-mallisto, mukaan lukien ladattava Plug-in Hybrid -versio, sai korkeimman mahdollisen turvallisuustunnustuksen Euroopan johtavalla, riippumattomalta testiorganisaatiolta.

Sorento saavutti 82 % aikuisen matkustajan turvallisuudesta, 85 % lapsimatkustajan turvallisuudesta, 63 % jalankulkijan turvallisuudesta sekä 87 % turvallisuusavustimista.

Euro NCAP antoi Sorentolle kiitosta sen matkustamolle, joka pysyi törmäystilanteessa vakaana tarjoten samalla hyvän suojan kaikille kehon kriittisille alueille sivutörmäystilanteessa. Soronto sai erinomaiset pisteet myös lapsimatkustajien suojelemisesta. Istuin ja pääntuen testit osoittivat auton tarjoavan matkustajille hyvän suojan takatörmäystilanteessa. Sorenton vakiovarustukseen kuuluva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä auttoi myös välttämään törmäykset turvallisuusavustimien testissä.

”Uusi Kia Sorento on tilava, tehokas ja ylellinen SUV jopa seitsemälle matkustajalle. Omistajat voivat olla vakuuttuneita siitä, että se tarjoaa myös korkean tason turvallisuutta. Uusi malli on osoittautunut suosituksi perheissä, jotka ovat vaikuttuneita auton muotoilusta, suorituskyvystä ja monikäyttöisyydestä. Auto tarjoaa laajan valikoiman turvallisvarusteita ja teknologioita, jotka on suunniteltu vähentämään törmäyksiä ja suojelemaan matkustajia, jos törmäys on väistämätön”, sanoo Kia Motors Europen tuotesuunnittelusta vastaava johtaja Pablo Martinez Masip.

Täysin uusi Kia Sorento Plug-in Hybrid saapuu Suomeen alkuvuodesta 2021.